Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 6 februari 2004

Raad Borsele stemt tegen windmolenplan

Geen windmolens bij NieuwdorpDe kleinst mogelijke meerderheid in de gemeenteraad van Borsele heeft gisteravond tegen de plaatsing van zes windmolens op Borsels grondgebied langs de Bernhardweg voorbij Nieuwdorp gestemd.

Het plan, onderdeel van een rij van twaalf molens waarvan de andere helft op Middelburgs grondgebied zou komen te staan, had al voor verdeeldheid in het college gezorgd. Wethouder M. Vermue-Vermue was al tegen. Ook de raad bleek verdeeld. De fracties van de PvdA, Lokale Partij Borsele en VVD waren in hun geheel tegen. GroenLinks en SGP waren in hun geheel voor. Het was het CDA dat aanvankelijk pleitte voor de molens, maar waarvan twee leden. M. van der Plassche en M. van der Maas, pas bij de stemverklaringen, na twee inhoudelijke ronden met een schorsing, tegen bleken.

De twee dissidenten in de CDA-fractie gaven een enquête onder de Nieuwdorpse bevolking gewicht. Weliswaar was de respons op die enquête maar twintig procent, maar 75 Nieuwdorpers lieten toch weten tegen de windmolens te zijn.

Wat Borsele betreft gaat het feest dus niet door. Zie ook eerder nieuwsbericht.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.