Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 15 december 2003

Brandweervoertuigen voor tunnel

In Heinkenszand zijn zaterdag vier nieuwe brandweervoertuigen in gebruik genomen. Drie daarvan zijn bedoeld voor de rampenbestrijding in de Westerscheldetunnel. De nieuwe tankautospuit is voor de reguliere taken van het team Borssele.

Voorlopig geen nieuw onderkomen voor de groep BorsseleBurgemeester J. Gelok van Borsele kon het zaterdag niet nalaten nog eens te zeggen dat Borsele niet om de Westerscheldetunnel heeft gevraagd. "Maar wij hebben het geaccepteerd." Toch meent Gelok dan niet alleen Borsele verantwoordelijk is voor de veiligheid in de tunnel.
Hij herinnerde aan het raadsbesluit om geen geld beschikbaar te stellen voor een nieuwe brandweerkazerne in Borssele. "Het was even slikken", aldus Gelok. "Maar nu zie ik het als een steun van de raad aan de burgemeester. Het is een stok om mee te slaan."
De raad stemde het voorstel voor de nieuwe kazerne weg om een signaal af te geven. Ze wil dat het Rijk, de provincie en de NV Westerscheldetunnel meebetalen aan de extra middelen en extra inzet van brandweerlieden.
Overigens betekent dat niet dat Borsele helemaal niets betaalt. Integendeel. Gelok noemde zaterdag de bedragen op die de vier nieuwe voertuigen hebben gekost. Het schuimblusvoertuig is met 370.000 euro de duurste aankoop. Het interventievoertuig kostte 150.000 euro,
het hulpverleningsvoertuig 200.000 euro en de tankautospuit voor het team Borssele 270.000 euro. Die laatste aanschaf was hard nodig, want de vorige was vijftien jaar oud.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.