Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 3 januari 2001

Veiligheid en internet centraal in nieuwjaarstoespraak burgemeester.

Burgemeester MandosBurgemeester Mandos betuigt in zijn nieuwjaarstoespraak medeleven met de slachtoffers en nabestaanden van de rampen in Volendam en Enschede, maar ook met de collega bestuurders in die gemeenten. Hij wijst er met nadruk op dat veiligheid in het beleidsprogramma van de gemeente centraal dient te staan. Hij wijst er echter tevens op dat de burger eveneens een verantwoordelijkheid heeft op dit gebied en vergelijkt daarbij de veiligheidsmaatregelen van bijvoorbeeld de kernafvaltransporten met het politietoezicht in het uitgaansleven.
Ook breekt hij een lans voor overzichtelijke en gedegen berichtgeving. Hij verwoordt dit in de fabel van de "gekke koe".
Over bestuurlijke vernieuwing zegt hij onder meer:"in Borsele werken we al jaren aan bestuurlijke vernieuwing. Nu met de ideeŽn en voorstellen van de commissie Elzinga, maar vooral ook door gebruik te maken van de nieuwe communicatietechnieken, met name internet en via onze eigen website, doen zich unieke kansen voor om de kwaliteit van ons bestuur, onze eigen democratie, te verbeteren. Ik zou zeggen: bestuurders, raadsleden, maar vooral inwoners en ook andere belangstellenden, pak die kansen en benut ze." Complete toespraak

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.