Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 6 december 2000

Nieuwe opleverdatum tunnel: 14 november 2003.

TunnelboorDirecteur T. Buis van de Westerscheldetunnel NV en directeur R. de Leeuw van de aannemerscombinatie KMW hebben bekendgemaakt dat de Westerscheldetunnel 8 maanden later opgeleverd wordt, namelijk op 14 november 2003. Eerder nog gingen er geruchten over oplevering midden 2004. KMW zal om die datum te halen een aantal maatregelen nemen. Zo zijn een aantal extra treintjes besteld voor de aan- en afvoer van materiaal en grond. Ook zijn er extra vriesmachines besteld voor de dwarsverbindingen.
De vertragingen zijn voornamelijk veroorzaakt door de problemen met de boorschilden bij het boren op grote diepte (tot -60 NAP). Kortgeleden nog heeft Minister van Verkeer en Waterstaat Netelenbos de Tweede Kamer voorgehouden, dat de Westerscheldetunnel voor 1 januari 2004 klaar moet zijn.
Voor de aannemer is het vaststellen van een nieuwe datum ook belangrijk, omdat dan een eventuele boeteclausule pas later ingaat. Zoals bekend moet de aannemer een flinke som geld betalen voor iedere dag dat de tunnel te laat wordt opgeleverd.
Ook de Provinciale Stoomboot Diensten (PSD) spreken van een meevaller. Het valt de PSD steeds zwaarder de verouderde veerboten in bedrijf te houden en bovendien dreigen veel personeelsleden het bedrijf voortijdig te verlaten.
Momenteel verloopt het boorproces overigens voorspoedig.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.