Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 2 december 2000

Rijk wil kerncentrale sluiten via de rechter.

EPZ, de exploitant van de kerncentrale Borssele, kan op korte termijn een dagvaarding verwachten van de Rijksoverheid voor sluiting van de kerncentrale per 1 januari 2004.
Het ministerie van Economische Zaken wil dat de kerncentrale conform afspraken in 1994 wordt gesloten op het afgesproken tijdstip. EPZ voert aan dat de afspraken niet met hen zijn gemaakt, maar met de overkoepelende organisatie, de SEP. De zaak dient voor de rechtbank in Den Bosch, omdat de EPZ onder dit arrondissement valt. In eerste instantie kan het energiebedrijf schriftelijk op de dagvaarding reageren. De rechtszitting zelf wordt waarschijnlijk in mei gevoerd, waarna de uitspraak verwacht wordt rond de zomervakantie.
De Raad van State vernietigde eerder de sluitingsvergunning, waardoor de exploitatievergunning voor onbepaalde tijd weer van kracht werd. Binnenkort dient ook bij de Raad van State opnieuw een zaak voor intrekking van de sluitingsvergunning van de Stichting Miljoenen zijn Tegen, omdat hun bezwaarschrift 4,5 jaar is blijven liggen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.