Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 29 augustus 2000

EZ wilt sluiting via rechter bereiken.

Kerncentrale Borsele: wel of niet sluiten in 2004Het Ministerie van Economische Zaken stapt naar de rechter om de sluiting van de kerncentrale Borssele af te dwingen. EZ voert als argument aan dat er in 1994 afspraken zijn gemaakt met de overkoepelende organisatie SEP. Die afspraken waren drieledig: sluiting van de centrale eind 2003, modernisatie en 70 miljoen schadevergoeding voor EPZ, de exploitant van de centrale. Alleen de modernisering is tot nu toe uitgevoerd. Aan de afspraak over sluiting acht EPZ zich niet gebonden. Die is volgens EPZ gemaakt met de SEP en niet met EPZ. Het ministerie voert aan dat EPZ indertijd volwaardig partner was in de SEP. De komende weken beslist het ministerie over de gerechtelijke procedure.
De Raad van State vernietigde eerder dit jaar de tijdelijke vergunning van EPZ, waardoor automatisch de vergunning voor onbepaalde tijd weer van kracht werd.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.