Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 10 juni 2000

Kabinet slaat terug, desnoods met wet.

Het kabinet heeft aangekondigd de kerncentrale Borssele desnoods bij wet te sluiten in 2003.
Het kabinet maakt desnoods een speciale wet om de kerncentrale Borssele alsnog te dwingen te sluiten na 2003. De ministers Jorritsma van Economische Zaken en Pronk van Milieubeheer zullen nog voor het zomerreces in een gesprek met EPZ een poging doen de sluiting vrijwillig af te dwingen. Lukt dit niet, dan komen ze met een speciale wet, zo is aangekondigd. Ze beroepen zich op afspraken die indertijd zijn gemaakt met de SEP, de samenwerkende elektriciteitsproducenten, waaronder EPZ.
Of zo'n wet het haalt als het er op aan komt, is nog de vraag. Weliswaar is er in de Tweede Kamer een kleine meerderheid voor sluiting, in de Eerste Kamer is die situatie minder zeker. Als de VVD en CDA daar tegenstemmen, maakt de wet geen kans. In de Eerste Kamer heeft nu overigens ook N. Ketting van de SEP zitting.
Tijdens de presentatie van het jaarverslag liet EPZ bij monde van directeur van Meegen weten niet van plan te zijn zich neer te leggen bij de wens van het kabinet tot sluiting. Volledig artikel.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.