Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 17 april 2000

Greenpeace waarschuwt voor optimisme

Greenpeace medewerker D.Samson tempert het optimisme van de EPZ, de exploitant, over het openhouden van de kerncentrale. EPZ-directeur H.Droog is ervan overtuigd dat de centrale na 2003 openblijft na de recente uitspraak van de Raad van State over de vernietiging van de sluitingsvergunning. Samson denkt bijvoorbeeld aan het weigeren van transportvergunningen door de overheid, waardoor de centrale feitelijk om zou komen in haar eigen afval. Directeur Droog kan zich niet voorstellen dat het kabinet die weg zou bewandelen. Als de kerncentrale aan alle eisen voor de transportvergunningen voldoet, moeten die worden verleend, zo meent hij.
Het kabinet zoekt momenteel naar juridische mogelijkheden om Borsele eind 2003 toch te sluiten. Onlangs werd bekend dat er nog geen duidelijkheid is over te volgen stappen. De verantwoordelijke minister Jorritsma is tegen sluiting, maar conformeert zich aan de kabinetsmeerderheid. In de Tweede Kamer is een krappe meerderheid voor sluiting (78 van de 150 zetels).

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.