Onderzoek Gemeente Borsele

4 bachelorstudenten psychologie aan de universiteit van Utrecht voeren een onderzoek uit naar het verband tussen stedelijkheid en persoonlijkheidstrekken. Zij hebben hiervoor minimaal 90 deelnemers nodig, die in een landelijke omgeving (zoals Borsele) zijn geboren en opgegroeid.

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze een korte, anonieme persoonlijkheidsvragenlijst invullen. Het invullen duurt hooguit 15 minuten.

Het onderzoek gaat over het verband tussen de mate van stedelijkheid en schizotypische persoonlijkheidskenmerken. Dit zijn kenmerken die iedereen wel in bepaalde mate heeft, zoals 'zich angstig voelen in een drukke omgeving', 'zich onwerkelijk voelen', 'achterdochtig zijn'.

Er schijnt een verband te zijn tussen schizotypische persoonlijkheidskenmerken en schizofrenie. Uit eerder onderzoek is gebleken dat mensen die in de stad zijn geboren en opgegroeid meer kans hebben op het ontwikkelen van de stoornis schizofrenie.

Het onderzoek zal ongeveer drie weken lopen en de resultaten zullen hier gepubliceerd worden. Wij laten u via www.borsele.net weten zodra het onderzoek is afgelopen.

Bent u tussen de 18 en 30 jaar en bent u geboren en opgegroeid (in ieder geval tot en met het 15e levensjaar) in de gemeente Borsele (of een andere gemeente en wilt u graag meedoen aan het onderzoek, klik dan hier.