Nieuws in de gemeente Borsele          Laatste wijziging: 30-04-2015 14:34

Zeeland Refinery
   Nieuwsarchief

30 april: Borselse jongeren voorop met vrijwilligerswerk

Vrijwilliegerswerk onder jongeren BorseleIn 2012 stak grofweg één op de drie jongeren de handen de handen uit de mouwen om een ander te helpen.

Uit landelijke onderzoek blijkt dat jongens en meisjes dat in gelijke mate doen. Bijna de helft van de jongeren deed in 2014 minstens één keer vrijwilligerswerk.

Van de jongeren uit Zeeland kwam de jeugd uit Borsele als beste naar voren
Van de 21 t/m 23 jarigen deden 37,3% vrijwilligerswerk, het hoogste percentage van Zeeland.

Lees verder

22 april: Vakantieregeling bijstandsgezinnen ook in Borsele

Vakantieregeling bijstandsgezinnenIn navolging van Goes en Noord-Beveland, stellen nu ook Reimerswaal en Borsele geld beschikbaar om gezinnen met een bijstandsuitkering op vakantie te laten gaan.

De vakantieregeling voor gezinnen met kinderen tussen de 3 en 17 die al drie jaar van de bijstand leven, kost de vijf gemeenten jaarlijks ruim 17.000 euro.
Lees verder

16 april: Borsele: Verlegenheid remt inzet vrijwilligers

Wethouder Conny MiermansNiet een gebrek aan vrijwilligers, maar de schroom van dorpsbewoners om hulp te vragen zit projecten in het kader van de Zorgzame Dorpen in de weg.

Naar aanleiding van het verschijnen van het rapport Burgerkracht is het volgens wethouder Conny Miermans belangrijk om die 'vraagverlegenheid' uit de wereld te helpen.
Lees verder

15 april: Advies aan dorpsraad Heinkenszand: parkeren op Stengeplein

Herinrichting Dorpsstraat HeinkenszandAanleg van een parkeerterrein op het Stengeplein, trottoirs op de Dorpsstraat tussen Clara's Pad en de Stenevate en éénrichtingverkeer tussen het sportterrein en de Stenevate.
Ziehier de belangrijkste elementen van het werkgroepadvies voor de herinrichting van de Dorpsstraat aan de dorpsraad van Heinkenszand. De uitvoering staat gepland voor 2017.
Lees verder

10 april: Provincie praat Borsele bij over project Verdubbeling Sloeweg N62

Wethouder Kees WeststrateHet provinciebestuur zal de gemeente Borsele regelmatig bijpraten over de aanpassingen van het project Verdubbeling Sloeweg N62.

Weststrate werd vorige week, zoals hij toen zei, overrompeld door het nieuws dat de provincie Zeeland het mes zet in het wegenproject, dat grotendeels over het grondgebied van de gemeente Borsele loopt.
Lees verder

4 april: Windparkleidingen niet over land

Geen leidingen over landDe gemeente steunt het standpunt van de Walcherse gemeenten dat geen elektriciteitsleiding over land moet worden aangelegd voor een windmolenpark voor de Zeeuwse kust.
Wethouder Ad Schenk vindt dat de kabel over de bodem van de Westerschelde moet worden gelegd om pas in het Sloegebied aan land te gaan.
Lees verder

2 april: Heel Heinkenszand Helpt (HHH)

Aantal woningen in Borsele blijft voorlopig groeienDe herinrichting van de Dorpsstraat, Clara's Pad en het project Heel Heinkenszand Helpt (H.H.H.) is de werktitel van een project dat op 1 mei een start gaat. Het is een netwerk voor alle inwoners om initiatieven rondom zorg en hulp te faciliteren. Dit project zal tijdens de dorpsraadvergadering op 14 april worden gepresenteerd.
Lees verder

1 april: Gemeente Borsele gaat uit van groei aantal woningen tot 2019

Aantal woningen in Borsele blijft voorlopig groeienDe gemeente verwacht dat het aantal woningen in alle kernen de komende vijf jaar zal stijgen.
Netto komen er in totaal ruim vierhonderd woningen bij volgens de gemeentelijke woonvisie 2015-2019 'Groeien in kwaliteit'.
De raming per kern is: Heinkenszand: 81,'s-Gravenpolder: 62,Ovezande: 41, Lewedorp: 40, Nieuwdorp: 40, 's-Heerenhoek: 33, 's-Heer Abtskerke: 22, Borssele: 20, Baarland: 15, Kwadendamme: 15, Hoedekenskerke: 10, Oudelande: 9, Driewegen: 8, Nisse: 7 en Ellewoutsdijk: 3.
Lees verder

31 maart: Berkenhof's Zoo 'Leukste uitje van Zeeland'

Berkenhof's Tropical Zoo in Kwadendamme is volgens ANWB-leden ook in 2015 het 'Leukste uitje van Zeeland'. Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB, reikte de prijs uit op het hoofdkantoor van de ANWB.
Het Watersnoodmuseum is de nummer twee van de provincie, gevolgd door het Muzeeum op de derde plek.
Lees verder

Borsele in de media - algemeen nieuws  sport

Zoeken (na 2006): BN/DeStem
Gemeente: actueel evenementen
Het weer in Zeeland. Omroep Zeeland, PZC

Borsele in de media - sport  algemeen


Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:Cor van der Bliek).