Nieuws in de gemeente Borsele          Laatste wijziging: 11-06-2015 22:38

Zeeland Refinery
   Nieuwsarchief

11 juni: Windturbine kijken in Borssele

Open windturbineZaterdag 13 juni kan een windturbine van binnen bekeken worden.
Zeeuwind geeft die mogelijkheid in de nieuwe windturbine in Borssele in het kader van de Open Winddag. Door heel Nederland zijn turbines te bezichtigen. De molen in Borssele staat aan de Zeedijk.

Bezichtigen kan van 11.00 tot 16.00 uur. Tussen 12.00 en 16.00 uur rijdt er een zonnetram tussen Vlissingen en Borssele. Opstappen kan op de Oudemarkt in Vlissingen en op het Plein in Borssele. Reserveren kan via info@zonnetreinzeeland.nl en Zonnetrein Zeeland.

8 juni: Lintjes voor Kees Traas en Kees Lous

Koninklijke onderscheidingenKees Traas draagt zijn lintje op aan alle vrijwilligers van het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp.

Burgemeester Geluk spelde hem de onderscheiding op, horend bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ook Karla Peijs sprak namens het museumbestuur lovende woorden.

Uiteraard over zijn vele verdiensten voor 'zijn' museum, waaraan dit najaar een nieuwe dimensie wordt toegevoegd in de vorm van een park, waar de Slag om de Schelde wordt verbeeldt. Deze Slag wordt beschouwd als één van de grootste operaties tijden de Tweede Wereldoorlog.
Defensie schonk hiervoor ook 2 felbegeerde Sherman tanks.

Nog een lintje:
Ook brandweerman Kees Lous uit Ovezande is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij nam na 21 jaar afscheid als lid van de vrijwillige brandweer, groep Ovezande. In zijn dorp zette hij zich ook in voor de voetbalvereniging, het oudercomité van de basisschool en de dorpsraad.

2 juni: Grondige verbouwing de Stenge

Verbouwing de Stenge
In de komende zomerperiode zal de Stenge te Heinkenszand een ingrijpende verbouwing en renovatie ondergaan.
De daken van Topzaal, Sporthal en een huidig klaslokaal zullen geheel worden vervangen. De huidige, asbesthoudende, dakbedekking zal door een gespecialiseerd bedrijf worden verwijderd. Hierna zullen diverse bouwkundige en isolerende aanpassingen worden gedaan, waarna nieuwe dakbedekking zal worden aangebracht. De sporthal zal tevens van een nieuwe sportvloer, tribune en wandrekken worden voorzien.
Lees verder

28 mei: Tweede wijkagent voor Borsele

2e Wijkagent voor Borsele aan de slagTeamchef Winfred Kuijpers verwacht dat de nieuwe agent half juli aan de slag kan gaan.

In de gemeente Borsele werkt Edwin Koops ook als wijkagent.

22 mei: Dorpsraden willen alsnog veilige oversteek Sloeweg

Fietsoversteek SloewegDe dorpsraden van Nieuwdorp, 's-Heerenhoek, Lewedorp en fietsersbond Bevelanden willen een veilige oversteek over de Sloeweg.

Ze hebben een brief geschreven aan de gemeenteraad en Provinciale Staten, die een tunneltje of brug eerder te duur vonden. Omdat ook de busvoorziening Nieuwdorp verslechterd is en alle plannen voor verdubbeling opnieuw moeten, is nu het moment voor vernieuwde visie.
Lees verder

22 mei: Meer bouwvrijheid in buitengebied Borsele

Minder regels in buitengebiedDe gemeente gaat het nieuwe bestemmingsplan buitengebied aanpassen aan de nieuwe Omgevingswet die in 2017 ingaat.
Dat betekent minder regels, minder betutteling en meer ruimte voor het eigen initiatief.
Borsele heeft een Pilot-status aangevraagd en wordt de eerste Zeeuwse gemeente met een dergelijk bestemmingsplan. Het huidige loopt in 2017 af.
Lees verder

20 mei: Digimagazine # Hashtag voor Jeugd Borsele

Nieuw digimagazine voor Borselse jongerenEen digitaal magazine om de jongeren te bereiken maar ook om hun mening beter onder de aandacht van de gemeentebestuurders te krijgen. Ook de nieuwe jongerenwebsite is klaar en gaat binnenkort online.

De jongeren van Borsele en gemeentebestuur praten veel langs elkaar, omdat ze niet dezelfde taal spreken. Over sociale media gaf burgemeester Gelok dit volmondig toe.

18 mei: Meidoorn volop in bloei

Oldtimers tussen de meidoornIedereen die met volle teugen wilt genieten van de bloeiende meidoorn komt deze week aan zijn trekken.

Momenteel is de bloei op het hoogetepunt.
Traditioneel is de Valdijk het centrum van de bloei. Op de (autovrije) dijk tussen Ovezande, Heinkenszand en Nisse, zijn de uitzichten prachtig. Bloesem, groen gras, koeien en schapen, weeltjes en de kerk van Nisse op de achtergrond.

Tijdens de Molentocht kwamen de oldtimers er ook langs.

15 mei: Borsele houdt ruim acht ton over aan 2014

Schenk. Borsele heeft ruim acht ton over gehouden over het jaar 2014. Daarmee staat de gemeente er nog steeds financieel zeer goed voor. De algemene reserve staat op zes miljoen euro, waarvan 4,4 miljoen vrij besteedbaar.
Volgens wethouder Ad Schenk is Borsele er in de afgelopen jaren redelijk goed uitgekomen.
Lees verder

9 mei: Fietspad tussen Nisse en 's-Heer Abtskerke

Fietspad tussen Nisse en 's-Heer AbtskerkeWaterschap Scheldestromen wil negen ton beschikbaar stellen voor een vrijliggend fietspad langs de Gerbernesseweg tussen Nisse en 's-Heer Abtskerke . De route is voor fietsers gevaarlijk omdat er veel landbouwverkeer rijdt.

Het waterschap heeft de benodigde gronden inmiddels verworven. Er volgt nog een inspraakronde, maar het schap verwacht geen bezwaren.
Lees verder

Borsele in de media - algemeen nieuws  sport

Zoeken (na 2006): BN/DeStem
Gemeente: actueel evenementen
Het weer in Zeeland. Omroep Zeeland, PZC

Borsele in de media - sport  algemeen


Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:Cor van der Bliek).