Borsele Sloepoort Cup 2007

6/7/8/9 en 11 augustus 2007 op sportcomplex SV Nieuwdorp.

De finalepoule werd op 11 augustus 2007 overtuigend door RCS gewonnen. RCS verloor geen enkele wedstrijd en is daarmee de terechte winnaar van deze editie van de Borsele Sloepoort Cup. HVV '24 dat alleen in RCS zijn meerdere moest erkennen pakte de tweede plaats. Nieuwdorp kon geen verrassing uit de hoge hoed toveren. Zierikzee werd 3e en Nieuwdorp 4e.

Poule 3 om de plaatsen 5 t/m 8 werd gewonnen door Zeelandia Middelburg. Nadat het eerst Oostkapelle met 2-0 had verslagen troefde het Goes af in de kamp tussen de winnaars. Vlissingen dat de eerste wedstrijd van Goes verloor won de wedstrijd tegen Oostkapelle en werd daarmee 7e.

In de poule 2 om plaats 9 t/m 12 wonnen Kapelle en Terneuzense Boys beide hun eerste wedstrijd. Uiteindelijk werd Terneuzen 9e door een 1-0 overwinning op Kapelle. Veere versloeg Bruse Boys met 1-0 en pakte daarmee plaats 11.

In poule 1 werden de plaatsen 13 t/m 16 verdeeld. GPC werd de winnaar en pakte daarmee de 13e plaats, Patrijzen werd 14e. SSV versloeg Heinkenszand in de wedstrijden om de rode lantaarn. Dat betekent dat SSV 15e werd en Heinkenszand 16e.

De topscorer van deze editie werd Dennis de Nooijer. De 5 gescoorde doelpunten in de poulewedstrijden kwamen op de finaledag niet in gevaar. De sportiviteitsprijs waarvoor de scheidsrechters deze week per wedstrijd punten gaven werd gewonnen door GPC Vlissingen.

Donderdag 9-8 Team 1 Team 2 Uitslag

Terneuzense Boys

HVV'24 0 - 0
Goes Patrijzen 2 - 0
HVV'24 Patrijzen 2 - 0
Terneuzense Boys Goes 0 - 0
Terneuzense Boys Patrijzen 1 - 1
HVV'24 Goes 2 - 1

Eindstand Poule B

Plaats

Team

Gespeeld/Punten

Doelsaldo voor/tegen

1

HVV'24

3 - 7

4 - 1

2

Goes

3 - 4

3 - 2

3

Terneuzense Boys

3 - 3

1 - 1

4

Patrijzen

3 - 1

1 - 5Woensdag 8-8 Team 1 Team 2 Uitslag

RCS

Vlissingen 1 - 1
Bruse Boys Heinkenszand 0 - 0
RCS Bruse Boys 4 - 1
Vlissingen Heinkenszand 5 - 0
RCS Heinkenszand 3 - 0
Vlissingen Bruse Boys 1 - 0

Eindstand Poule B

Plaats

Team

Gespeeld/Punten

Doelsaldo voor/tegen

1

RCS

3 - 7

8 - 2

2

Vlissingen

3 - 7

7 - 1

3

Bruse Boys

3 - 1

1 - 5

4

Heinkenszand

3 - 1

0 - 8Dinsdag 7-8 Team 1 Team 2 Uitslag

Oostkapelle

GPC Vlissingen 0 - 0
Nieuwdorp Veere 2 - 0
Oostkapelle Nieuwdorp 0 - 1
GPC Vlissingen Veere 0 - 3
GPC Vlissingen Nieuwdorp 0 - 0
Oostkapelle Veere 4 - 0

Eindstand Poule B

Plaats

Team

Gespeeld/Punten

Doelsaldo voor/tegen

1

Nieuwdorp

3 - 7

3 - 0

2

Oostkapelle

3 - 4

4 - 1

3

Veere

3 - 3

3 - 6

4

GPC Vlissingen

3 - 2

0 - 3Maandag 6-8 Team 1 Team 2 Uitslag

SSV'65

Zierikzee

0 - 1

Kapelle

Zeelandia Middelburg

1 - 1

SSV'65

Kapelle

1 - 2

Zierikzee

Zeelandia Middelburg

1 - 3

SSV'65

Zeelandia Middelburg

0 - 0

Zierikzee

Kapelle

1 - 0

Eindstand Poule A

Plaats

Team

Gespeeld/Punten

Doelsaldo voor/tegen

1

Zierikzee

3 - 6

3 - 3

2

Zeelandia Middelburg

3 - 5

4 - 2

3

Kapelle

3 - 4

3 - 3

4

SSV'65

3 - 1

1 - 3

Pool schiet HVV naar finalepoule Sloepoort Cup

Met meer geluk dan wijsheid heeft HVV'24 er voor dit jaar een nieuwe spits bij. De 28-jarige Pool Michal Szczawinski, die gisteravond met twee goals topscorer werd op de vierde dag van de Borsele Sloepoort Cup, is een zelden vertoonde toevalstreffer. ,,Hij kwam in mijn winkel voetbalschoenen kopen en ik heb hem gelijk uitgenodigd om bij ons te komen spelen'', vertelde HVV-trainer Michel Leonhart.

Hij komt als geroepen in het Hulster elftal, dat wordt geplaagd door blessures van de aanvallers Christoph Praet (rug), Jaimy de Visser (enkel) en Tim Mechelink (enkel). Dankzij de twee Poolse treffers plaatste HVV'24 zich gisteren als vierde ploeg voor de eindronde, waarin Nieuwdorp, RCS en Zierikzee de tegenstanders zijn.

Of de Poolse spits die vorig jaar onder contract stond bij Miejski Klub Sportowy Poniatowa het aanvalsprobleem bij HVV kan oplossen, is nog even de vraag. Leonhart: ,,We zijn nu in het stadium dat we gaan praten over zijn definitieve overgang. Hij is in Sint Gilles komen wonen, heeft een vrouw en twee kinderen en heeft tot vorig jaar in Polen in de derde hoogste klasse gespeeld.'' Op het Borselse toernooi vormde Szczawinski gisteren een duo in de spits met Jari Vyaene. HVV'24 begon met een droge 0-0 tegen Terneuzense Boys, versloeg daarna Patrijzen met 2-0 en had een overwinning op Goes nodig om de finale te halen. Het volledig vernieuwde Goes, met spelers als Geert Bosschaert, Johan de Goederen, Padden van de Water, Thomas Ennik en Gertjan Thiery in de nieuwe kern, bleek in het beslissende duel nog geen uitgebalanceerd elftal. ,,We hebben drie tot vier keer in de week getraind'', vertelde Marc van Haneghem, ,,maar nog niet één volledige wedstrijd gespeeld.'' De 26-jarige centrumspits, die vorig jaar door blessures en werk het merendeel van de wedstrijden moest missen, verwacht niettemin veel van het seizoen. ,,Als we goed ingespeeld zijn, moeten we het ver kunnen brengen.''

HVV'24 was in het veld niet beter, maar toonde zich slagvaardiger. Evert van de Berg en Michael Szczawinski gaven de Hulster ploeg een 2-0-voorsprong. Niels Paardekoper tekende voor de 2-1.

Basisplaats is duur bij Vlissingen

Ambitieuze zondagclub wordt bij Sloepoort Cup afgetroefd door RCS.

De derde speeldag van de Borsele Sloepoort Cup begon gisteravond met een pikant duel. RCS en Vlissingen, vorig seizoen nog opponenten in de tweede klasse, hielden elkaar op een 1-1 gelijkspel. Het bleek de inleiding van een heuse nek-aan-nekrace, die pas in de allerlaatste speelminuten van de avond in het voordeel van RCS werd beslist.
RCS-Vlissingen was bij vlagen enerverend en dat had vooral te maken met het feit dat er nogal wat voormalige ploeggenoten tegenover elkaar stonden. Vlissingen shopte namelijk aan het eind van het vorig seizoen uitgebreid bij de Souburgse club. Joey van der Zweep, Raymond Wolff, Dangelo Martien, Ashraf Elhrouz; ze maakten stuk voor stuk de overstap van RCS naar het gedegradeerde Vlissingen. De Souburgse vereniging haalde op haar beurt twee spelers van de rood-witten binnen.
Er stond daardoor meer op het spel dan een plek in de finalepoule van de Borsele Sloepoort Cup. Rudley St. Jago zette RCS op voorsprong, maar binnen een minuut maakte Vlissingen via een betwiste treffer van Van der Zweep al weer gelijk: 1-1. In de duels die nog volgden werd het doelsaldo zo beslissend. Vlissingen zette Heinkenszand simpel opzij (5-0), maar RCS deed daar tegen Bruse Boys niet veel voor onder: 4-1.
Omdat de Souburgers tegen Heinkenszand drie keer scoorden (3-0), moest Vlissingen nog twee goals maken. Alleen Van der Zweep slaagde erin te scoren, waardoor Vlissingen op doelsaldo werd afgetroefd. Dat was opmerkelijk, gezien de sterke selectie die Ruud Pennings tot zijn beschikking heeft. Liefst 22 spelers strijden bij Vlissingen om een plaats bij de eerste elf. Eén ding is daardoor al zeker bij het voormalige bolwerk: een basisplaats is heel duur.

Nieuwdorp heeft de buit snel binnen

Zaterdag-tweedeklasser wint poule B van de Borsele Sloepoort Cup.

De kaarten waren gisteren snel geschud, op de tweede dag van de Borsele Sloepoort Cup. Het op eigen veld spelende Nieuwdorp was al na twee van de drie speelronden verzekerd van de eerste plaats in poule B.
Dat was behoorlijk verrassend omdat de kersverse zaterdag-tweedeklasser onder meer GPC Vlissingen als tegenstander had. Toen Nieuwdorp in het derde duel van de avond tegen de eersteklasser moest aantreden, was de buit echter al binnen. De ploeg van Jos van Belzen rekende in de eerste wedstrijd af met Veere, dankzij twee treffers van de beweeglijke spits Niels Mulder.
In het tweede duel legde Pascal Gakeer Oostkapelle met een fraai schot het zwijgen op. In het derde duel kon alleen Veere nog langszij komen, maar de derdeklasser had al van Nieuwdorp verloren en het onderling resultaat was volgens de reglementen doorslaggevend.
Jos van Belzen had al eerder aangekondigd op het eigen toernooi te willen schitteren, maar niets wees erop dat dat ook zou gebeuren. Nieuwdorp oefende dit seizoen twee keer en kreeg beide keren klop. Tegen Walcheren werd het 0-1, tegen FC Dauwendaele 2-4. Ronduit tegenvallend was het optreden van GPC. Na de gelukkige 0-0 in het openingsduel met Oostkapelle, legde Veere de Vlissingers zwaar over de knie: 3- 0. Door de 0-0 in het derde treffen tegen Nieuwdorp eindigde de als favoriet gestarte ploeg roemloos op de vierde en laatste plaats. GPC neemt het daardoor op de finaledag op tegen klassegenoot SSV’65. De twee zaterdag- eersteklassers strijden opmerkelijk genoeg om de plaatsen 13 tot en met 16.
Veere kende een korte opleving. Na de 3-0 tegen GPC ging de ploeg zwaar onderuit tegen Oostkapelle. Het werd 4- 0, waardoor Oostkapelle als tweede eindigde en Veere als derde.

SSV'65 laat het afweten

Niet het favoriete SSV'65, maar Zierikzee speelt zaterdag de 11de de finale om de Borsele Sloepoort Cup. Het elftal van trainer Marco Groeneveld kwam gisteravond in Nieuwdorp als winnaar van poule A uit de bus. Ondanks een 3-1-nederlaag tegen Zeelandia Middelburg bleken twee winstpartijen tegen SSV'65 (1-0) en Kapelle (1-0) voldoende om verder te gaan.

Groeneveld was tevreden over het spel van zijn ploeg tegen SSV en Kapelle. "Positief was dat we graag de bal wilden hebben en ons niet van de wijs lieten brengen. Vooral tegen SSV lukte dat goed. Na de matige partij tegen Zeelandia Middelburg was het knap dat we ons tegen Kapelle herpakten."

In de wedstrijd tegen SSV'65 was Matthijs Hage matchwinnaar voor Zierikzee. Het doelpunt van Patrick Roggeband bleek voldoende voor de overwinning op Kapelle. Zowel Zeelandia Middelburg als Kapelle had voorafgaand aan de laatste poulewedstrijd nog zicht op de eindzege. De 0-0 van de Middelburgers tegen SSV'65 bleek echter niet voldoende, terwijl Kapelle verloor van Zierikzee.

Groeneveld, die vorig jaar met SSV een rampseizoen in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal meemaakte en is overgestapt naar een club waar het eerste elftal ook kansloos degradeerde, denkt dat zijn ploeg in de derde klasse van het zondagvoetbal in het linkerrijtje moet kunnen eindigen. Hij spreekt die verwachting niet alleen uit op basis van het vertoonde spel van gisteren, maar ook omdat hij overtuigd is van de kwaliteit van zijn selectie.

SSV'65, vorig jaar winnaar van het toernooi, eindigde gisteren met één puntje laatste. Trainer Aad Andriessen had als verzachtende omstandigheid dat hij Christol van Campenhout, Ronnie Hillebrand, Marcel Kole, Pim Bruins en Jan Baaijens miste.