Borsele Sloepoort Cup 2006

7/8/9/10 en 12 augustus 2006 op sportcomplex SV Nieuwdorp.

Plaats 1 t/m 4

Plaats 5 t/m 8

Plaats 9 t/m 12

Plaats 13 t/m 16

zaterdag 12 aug.

18.30-21.15 uur

16.30-18.30 uur

14.30-16.30 uur

12.30-14.30 uur

Kloetinge

GPC

RCS

Veere

SSV'65

Vlissingen

Nieuwdorp

Goes

Oostkapelle

Terneuzen

Heinkenszand

Zeelandia

Hoek

Zierikzee

Patrijzen

Kapelle


Eindstand

1 SSV'65
2 Hoek
3 Kloetinge
4 Ootkapelle
5/6 Vlissingen
  Terneuzen
7 GPC
8 Zierikzee
9 Heinkenszand
10 Nieuwdorp
11 Patrijzen
12 RCS
13 Goes
14 Kapelle
15 Zeelandia
16 Veere

 

Zaterdag 12 augustus 2006:

SSV'65 tankt vertrouwen

Wat weinigen op voorhand hadden verwacht, gebeurde wel. Niet Hoek of Kloetinge, maar SSV'65 schreef de twintigste editie van de Borsele Sloepoort Cup op zijn naam. De Goese ploeg had aan twee overwinningen voldoende om de twee andere hoofdklassers en Oostkapelle achter zich te houden. "Dit is goed voor het vertrouwen van de hele ploeg", benadrukte Marcel Kole.
De aanvoerder speelde twee van de drie duels als centrale verdediger, waar hij zelf eigenlijk een plek op het middenveld ambieert. Kole vulde zijn rol in de achterste linie echter prima in en zou daar dit seizoen wel eens vaker kunnen belanden. De routinier straalde rust uit, was niet bang om eens een tegenstander uit te kappen en zocht altijd naar de voetballende oplossing. Geen blinde halen naar voren, maar durf en lef in balbezit.

Mede door die instelling won SSV'65 van buurman Kloetinge (2-1). Daardoor had het na de nederlaag tegen Hoek (1-0) genoeg aan een zege op Oostkapelle (2-0). Die prestatie werd door de selectie van trainer Marco Groeneveld met een brede glimlach begroet.

"In de voorronde liep het woensdag nog heel moeizaam", vertelde Kole. "Toen moesten we zelf het spel maken, nu konden we wat meer afwachten en kregen we meer ruimte om te voetballen. Die tactiek zullen we straks in de competitie ook vaak moeten hanteren."

Lastig seizoen
SSV'65 staat aan de vooravond van een lastig seizoen, waarin het debuteert in de hoofdklasse. Veel ervaring op het hoogste amateurniveau herbergt de selectie niet en daardoor zal het vanaf begin september vooral van week tot week moeten leven.

Organisatie
"We zullen er iedere wedstrijd voor moeten zorgen dat vooral de organisatie goed staat", zei Kole. "En we zullen realistisch moeten voetballen. Als blijkt dat het houden van de nul het maximale is, dan moeten we alleen dat nastreven. We komen nu steeds dichter bij de start van de competitie, dus het was ook zaak dat we het hier serieus aanpakten."

De eindoverwinning was een opsteker voor SSV'65, maar er mochten ook weer niet te veel conclusies aan worden verbonden. Alle trainers wisselden er flink op los en de drie hoofdklassers wilden zich niet te veel in de kaarten laten kijken. Zo speelde Kloetinge het laatste duel met rivaal Hoek bijvoorbeeld zonder nieuweling John Schot.

Wie wel aan de aftrap verscheen was Besar Xhoxhaj. De van RCS overgekomen aanvaller had tegen SSV'65 al met een prachtig afstandsschot gescoord en herhaalde dat kunstje nog eens tegen Hoek.

Xhoxhaj speelde als diepste spits en deed een beetje denken aan Erik de Groene. Een sterk lichaam, een vlammend schot en doelgericht. "Besar is inderdaad een type zoals De Groene", zei Diederik Hiensch. "Hij beschikt over prima kwaliteiten en daar hebben we hem ook voor gehaald. Maar in de hoofdklasse wordt meer gevraagd van een spits. Besar moet bijvoorbeeld nog beter loskomen van zijn tegenstander en ook verdedigend zal hij het nog wat anders in moeten vullen."

Positiespel
De Bevelandse club lijkt echter opnieuw een Zeeuws talent te hebben binnengehaald, dat zich de komende maanden verder kan ontwikkelen bij Kloetinge. Hetzelfde geldt voor het team waarmee Hiensch straks de competitie ingaat. "Het positiespel was al beter dan afgelopen donderdag", had de trainer gezien. ,,Daardoor denk ik dat we weer een stap hebben gezet."

Bij SSV'65 hadden ze hetzelfde gevoel. "Er ligt een mooie uitdaging op ons te wachten", zei Marcel Kole. "Er zullen best mensen zijn die om ons lachen, maar we staan straks wel gewoon in de hoofdklasse. Dit is in ieder geval een enorme opsteker voor ons.

Hoek twijfelt over deelname volgende Sloepoort Cup

Op het moment dat de spelers van SSV'65 zaterdagavond de eindzege in de Borsele Sloepoort Cup vierden, zat Pieter de Munnik nog in het ziekenhuis in Goes. De aanvoerder van Hoek werd op het veld van Nieuwdorp het slachtoffer van een onbeholpen actie van Oostkapelle-spits Padden van den Water en vreest de competitiestart te moeten missen. De blessure zou voor Hoek wel eens de spreekwoordelijke druppel kunnen zijn met het oog op de volgende editie.
Ze moeten er nog over vergaderen, benadrukte voorzitter John Smael zaterdagavond, maar de kans dat Hoek volgende zomer niet meer deelneemt aan de Borsele Sloepoort Cup is zeer groot. Cees Houtepen was al niet zo'n voorstander van de toernooivorm en de trainer verloor zaterdag ook nog eens drie verdedigers. Na de schop op het rechterbeen van De Munnik raakte ook linksback Stefan van Dender geblesseerd aan zijn enkel. Thomas Ragut werd in het laatste duel met Kloetinge vol geraakt door Jaap Esser, waardoor hij een knieblessure opliep.

Ragut verklaarde dat het wel meeviel, maar in het geval van De Munnik is dat nog de vraag. Foto's in het Goese ziekenhuis wezen uit dat de beoogde rechtsback in ieder geval niets gebroken had. "Maar hoe het met mijn enkelbanden is weet ik pas deze week", zei De Munnik. "Er zit een groot ei op en ik ben bang dat zowel mijn binnen- als mijn buitenbanden beschadigd zijn."

De blessuregevallen pasten wel in het beeld van de finaledag van de Borsele Sloepoort Cup. Er werd bij tijd en wijle keihard gespeeld en op de gladde velden bleek maar weer eens dat menig voetballer moeite heeft om de controle over zijn lichaam te houden. De gele kaarten werden daardoor aan de lopende band uitgedeeld. Veel prijzengeld zal daardoor niet zijn uitgekeerd, want voor iedere kaart werd 15 euro op de prijs van de desbetreffende ploeg ingehouden. Dat bedrag wordt aan een later te bepalen doel beschikbaar gesteld.

Zaterdag 12-8
finalepoule
Team 1 Team 2 Uitslag

Hoek

Oostkapelle

1 - 1

SSV'65

Kloetinge

2 - 1
Hoek SSV'65 1 - 0

Oostkapelle

Kloetinge

1 - 2

Hoek

Kloetinge

1 - 1

Oostkapelle

SSV'65

0 - 2

Eindstand Borsele Sloepoort Cup

Plaats

Team

Gespeeld/Punten

Doelsaldo voor/tegen

1

SSV'65

3 - 6

4 - 2

2

Hoek

3 - 5

3 - 2

3

Kloetinge

3 - 4

4 - 3

4

Oostkapelle

3 - 1

2 - 5


Zaterdag 12-8 Team 1 Team 2 Uitslag

Zierikzee

Terneuzen

1 - 2

Vlissingen (wint na strafschoppen)

GPC

1 - 1
Zierikzee GPC 0 - 2

Terneuzen

Vlissingen (wint na strafschoppen)

0 - 0

Eindstand Borsele Sloepoort Cup

Plaats

Team

5/6

Vlissingen

 

Terneuzen

7

GPC

8

Zierikzee


Zaterdag 12-8 Team 1 Team 2 Uitslag

Patrijzen

Heinkenszand

0 - 3

Nieuwdorp

RCS

1 - 0
Patrijzen (wint na strafschoppen) RCS 1 - 1

Heinkenszand (wint na strafschoppen)

Nieuwdorp

0 - 0

Eindstand Borsele Sloepoort Cup

Plaats

Team

9

Heinkenszand

10

Nieuwdorp

11

Patrijzen

12

RCS

 

Zaterdag 12-8 Team 1 Team 2 Uitslag

Kapelle

Zeelandia

2 - 1

Goes

Veere

2 - 1
Zeelandia Veere 2 - 0

Kapelle

Goes

2 - 3

Eindstand Borsele Sloepoort Cup

Plaats

Team

13

Goes

14

Kapelle

15

Zeelandia

16

Veere


Poule A

Poule B

Poule C

Poule D

maandag 7 aug. dinsdag 8 aug. woensdag 9 aug. donderdag 10 aug.

Hoek

Oostkapelle

SSV'65

Kloetinge

Zierikzee

Terneuzen

Vlissingen

RCS

Kapelle

Zeelandia

Goes

GPC

Patrijzen

Heinkenszand

Nieuwdorp

Veere

Dagkaart poulewedstrijden (ma t/m do): € 2,50
Dagkaart finales (za): € 5,00
Weekkaart: € 10,00

Donderdag 10 augustus 2006:

Schot wil leider Kloetinge worden

Over het spel was hij nog lang niet tevreden, zei Diederik Hiensch nadat Kloetinge zich in de Borsele Sloepoort Cup had gekwalificeerd voor de finaleronde. "Maar dat is logisch, je weet dat je nog in de opbouwfase zit", voegde hij er aan toe. Over het resultaat kon hij echter wel tevreden zijn. Als enige poulewinnaar leed de ploeg van Hiensch geen puntverlies.

De hoofdklasser kreeg in de drie wedstrijden bovendien geen goal tegen. Nog een feit waar Hiensch mee ingenomen was, al vond hij toch dat de groen-witten iets te veel kansjes hadden weggegeven. Het was onder meer een verdienste van de verdediging, de linie die ten opzichte van vorig seizoen de minste wijzigingen onderging. Erwin van der Woerdt en Giovanni Siereveld vormden, net als een groot deel van vorig seizoen, het centrale duo en op rechts stond de vaste kracht Joffrey Geldof. Alleen de positie van linksback werd ingevuld door de van Zierikzee gekomen Jarno Vermeulen, mede omdat André Siereveld in het tweede duel geblesseerd afhaakte. "Dat is eigenlijk een jongen die ook voor het centrum gaat, maar we kijken nu wat hij als linksachter kan." Op het middenveld en voorin lijken de posities nog niet allemaal ingevuld. Hiensch liet wel alle middenvelders en aanvallers spelen.

Nieuweling John Schot lijkt wel zeker van een basisplek. De van Jong NEC gekomen, kleine en felle Tholenaar liet zich vooral in het begin van het eerste duel en aan het einde van de tweede wedstrijd zien en lijkt uit te kunnen groeien tot een leider. "Dat is ook iets dat ik normaal graag doe", zei hij na het laatste duel waarin hij niet meer in actie kwam. "Maar dan moet ik wel genoeg ballen krijgen. Als ik niet word aangespeeld, kan ik ook weinig doen."

Dat gebeurde nog te weinig, vond hij. Maar Schot wilde zijn teamgenoten geen verwijten maken. "Het ging moeizaam en het zal nog veel beter moeten. Maar dit is geen goede graadmeter. We zijn net bezig, we moeten nog naar elkaar toe groeien."

Waar Kloetinge met spelers als Regilio Pinas, Schot en de teruggekeerde Joël Manusama dit seizoen over nog meer snelheid beschikt, heeft de ploeg aan ervaring ingeboet na het vertrek van Emiel Dorst, Ronald Zuijdwegt en Johan de Goederen. Al denkt Hiensch daar genuanceerder over. "Als je met ervaring voetbalslimheid bedoelt, dan hebben we dat nog steeds met jongens als John Schot en Corné Schilperoort. Als het gaat om ervaring in de zin dat er op bepaalde momenten rust bewaard moet worden, dan is dat misschien wat minder geworden. Maar", stelde hij vast, "vorig jaar hebben we ook genoeg punten gepakt zonder ervaring."

Gelijkwaardig
Kloetinge kende in de poulewedstrijden weinig moeilijkheden. De ploeg had het in het openingsduel met RCS nog het moeilijkst. De Oost-Souburgers waren in de eerste twintig minuten minstens gelijkwaardig, kregen via D'Angelo Martien en Josimar Pattinama zelfs kansen op een goal, maar moesten toezien hoe Regilio Pinas de beslissende treffer maakte. Joël Manusama maakte in het tweede duel, met GPC, op fraaie wijze de enige treffer. In het laatste duel met Veere zorgde Daan Esser voor de 1-0. Via een onbegrijpelijk gegeven penalty - Pinas kwam in het vijfmetergebied (!) in botsing met de keeper van Veere - zorgde Corné Schilperoort voor de 2-0.

Hiensch kijkt uit naar zaterdag. "Het is een hartstikke leuke poule, ook voor het Zeeuwse publiek. Ik ben nieuwsgierig. Het resultaat zal me weinig zeggen. Bovendien", lachte hij, "de eerste twee wedstrijden van de competitie spelen we tegen Hoek en SSV. We zullen dus niet het achterste van onze tong laten zien."

Donderdag 10-8 Team 1 Team 2 Uitslag

Kloetinge

RCS

1 - 0

GPC

Veere

0 - 0
Kloetinge GPC 1 - 0

RCS

Veere

3 - 1

Kloetinge

Veere

2 - 0

RCS

GPC

2 - 3

Eindstand Poule D

Plaats

Team

Gespeeld/Punten

Doelsaldo voor/tegen

1

Kloetinge

3 - 9

4 - 0

2

GPC

3 - 4

3 - 3

3

RCS

3 - 3

5 - 5

4

Veere

3 - 1

1 - 5

Woensdag 9 augustus 2006:

SSV'65: Tijd van uitproberen voorbij

Wie zaterdag de finaleronde van de Sloepoort Cup gaat bekijken en goed oplet, moet de contouren van het basiselftal van SSV'65 kunnen zien. De Goese zaterdag-hoofdklasser plaatste zich woensdagavond met veel pijn en moeite voor de winnaarsronde, maar de duels met Vlissingen, Nieuwdorp en Goes vielen volgens trainer Marco Groeneveld nog net binnen de experimenteerfase.
"We hebben vanavond hooguit dertig minuten redelijk tot soms goed gespeeld", verhulde Groeneveld niet dat zijn spelers wanpresteerden tegen een tweedeklasser en twee derdeklassers. "Maar vanaf zaterdag werken we toe naar de basis, die aan de competitie moet beginnen."

Wat de trainer daarbij voor ogen heeft, moet voor de willekeurige passant op de accommodatie van Nieuwdorp volslagen onduidelijk zijn geweest. SSV had drie wedstrijden en 120 minuten lang nog het meeste weg van één grote legpuzzel, waarvan de duizenden stukjes volledig door elkaar waren gegooid. "Dat mag misschien zo hebben geleken, maar ik heb het meeste al wel in mijn hoofd zitten", zei Groeneveld, zonder details prijs te geven. "Voor mij is er al een flink aantal zekerheden hoor."

Prima vervangen
Bart Corstanje - al voor de tweede keer dit seizoen geblesseerd en prima vervangen door Rudy Boogert - is er daar een van. Mits de keeper pijnvrij blijft én SSV geen vervanger vindt voor de naar Griekenland vertrokken Illary van der Lee. Bram Plomp wordt ongetwijfeld de laatste man, zoals Mansour Gader ook zal spelen. De linksback vertrok onlangs naar Tunesië vanwege familie-omstandigheden, maar keert vandaag terug in Nederland.

Op het middenveld mogen Marcel Kole, Arjan Koopmans en Mevlud Eryürük zich bijna zeker wanen, maar in de aanval is er voor de buitenstaander nog geen peil op te trekken. Zoals het ook nog onduidelijk is of Groeneveld met SSV 4-3-3 of 4-4-2 gaat spelen. Al gaf de trainer in de laatste wedstrijd tegen Nieuwdorp (2-0-zege) een schot voor de boeg door met twee aanvallers te spelen. "Omdat de meeste tegenstanders tot dusver van een lager niveau zijn, worden we steeds geacht het spel te maken. Maar in de hoofdklasse zal dat hooguit in vijf van de 26 duels zo zijn. Diep in mijn hart speel ik het liefst 4-3-3, met dominant voetbal. Maar je moet ook realistisch zijn. Én een systeem hanteren waar de spelers zich prettig bij voelen."

Sleeptouw
Duidelijk werd ook dat SSV nog een leider mist, zoals de naar Hoek vertrokken Björn Langeveld afgelopen seizoen het Goese spel boetseerde. Kole is aanvoerder, ervaren en een begenadigd technicus, maar neemt een ploeg niet op sleeptouw. De van AZVV gekomen Eryürük lijkt geschikter voor die rol. Hij drukte zijn stempel in het duel met Goes, scoorde fraai, maar kon niet verhinderen dat er een blamerende 1-1- eindstand op het bord kwam.

Beschamend was ook de 0-0 tegen Vlissingen, en dan vooral het feit dat de zondag-tweedeklasser de bovenliggende partij was. Slechts omdat de ploeg van trainer Ruud Pennings tegen Nieuwdorp niet verder kwam dan 0-0 en tegen Goes bleef steken op 2-0, ging de zaterdaghoofdklasser op basis van meer gescoorde doelpunten (doelsaldo SSV 3-1, Vlissingen 2-0) door naar de winnaarsronde.

Maar hoe droevig het spel van SSV overwegend ook was, Groenevelds vertrouwen leed er niet onder. "Of ik hier zenuwachtig van word? Wat denk je zelf? Nee, natuurlijk niet. Zoals ik al zei: deze avond viel nog onder de noemer uitproberen. Maar die fase is nu afgesloten."

Nieuwdorp won met 2-0 van Goes, dat daardoor laatste in de poule werd.

Woensdag 9-8 Team 1 Team 2 Uitslag

SSV'65

Vlissingen

0 - 0

Nieuwdorp

Goes

2 - 0

SSV'65

Goes

1 - 1

Vlissingen

Nieuwdorp

0 - 0

SSV'65

Nieuwdorp

2 - 0

Vlissingen

Goes

2 - 0

Eindstand Poule C

Plaats

Team

Gespeeld/Punten

Doelsaldo voor/tegen

1

SSV'65

3 - 5

3 - 1

2

Vlissingen

3 - 5

2 - 0

3

Nieuwdorp

3 - 4

2 - 2

4

Goes

3 - 1

1 - 5

Dinsdag 8 augustus 2006:

Terneuzen valt stil in Nieuwdorp

Net als vorig jaar beëindigde Terneuzen de poulefase van de Borsele Sloepoort Cup in Nieuwdorp ongeslagen. En net als vorig jaar eindigde de ploeg van trainer Ardian Lekaj als tweede. "Je moet wel winnen", sprak hij met kennis van zaken. Oostkapelle deed dat wel en werd eerste.

Terneuzen begon nog goed aan het toernooi. Direct mochten de twee favorieten tegen elkaar aantreden. Terneuzen en Oostkapelle maakten er een aarige pot van, die Terneuzen met 3-1 winnend afsloot. Maar daarna won Oostkapelle twee keer, terwijl Terneuzen twee keer gelijkspeelde.

Oostkapelle-trainer Karl Vergouwen was wel tevreden over het vervolg. Over de eerste wedstrijd: "Je kon zien dat we de afgelopen dagen nogal wat activiteiten hebben gehad. Pap in de benen. Ik vond Terneuzen beter. Maar daarna hebben we het goed opgepakt."

De Walchenaren had afgelopen weekeinde een trainingskamp in Limburg. Vergouwen: "En we waren verrast dat het daardoor zo snel een team is geworden. Mét een snel herkenbare speelwijze."

Aanvallend voetbal
Oostkapelle wil aanvallend voetballen en dat lukte goed. Tegen Terneuzen bleef dat nog beperkt tot een helft van de eerste helft, maar in de twee volgende wedstrijden ging het makkelijker. Dat was weliswaar tegen de lager geklasseerde ploegen Heinkenszand en Zeelandia Middelburg, maar toch werden de intenties duidelijk.

Hoewel Lekaj graag eerste was geworden, kwam het de trainer niet eens zo slecht uit dat ze de zware finalepoule ontlopen. "We zitten nog maar in het begin van de voorbereiding. We hebben een aantal nieuwe spelers en een vrij jonge ploeg. Als je dan te gauw wedstrijden speelt op een hoog niveau, is dat ook niet ideaal. We moeten nog groeien en een eenheid worden."

Vergouwen was het daar niet helemaal mee eens. "Het is goed voor het niveau. De snelheid van het spel op dat niveau is goed voor de conditie-opbouw. En is dat niveau te hoog, dan kun je in een vijfweekse voorbereiding altijd nog een tijdje wat rustiger trainen na zo'n toernooi."

Heinkenszand
Nog heel even leek het er op dat er een klein stuntje mogelijk was. Heinkenszand won de eerste wedstrijd met 2-1 van Zeelandia Middelburg en speelde daarna knap 0-0-gelijk tegen Terneuzen. Daardoor stonden Terneuzen en Heinkenszand samen op de eerste plaats. Bij winst op Oostkapelle, zou Heinkenszand wellicht als poulewinnaar mogen aantreden in de finalepoule. Zo ver kwam het echter niet, maar de ploeg van Raymond Mohr ontpopte zich als sterke outsider.

Door de eerste plaats verzekert Oostkapelle zich van een plek in de finalepoule van zaterdag.

Dinsdag 8-8 Team 1 Team 2 Uitslag

Terneuzen

Oostkapelle

3 - 1

Zeelandia

Heinkenszand

1 - 2

Oostkapelle

Zeelandia

3 - 0

Terneuzen

Heinkenszand

0 - 0

Oostkapelle

Heinkenszand

1 - 0

Terneuzen

Zeelandia

1 - 1

Eindstand Poule B

Plaats

Team

Gespeeld/Punten

Doelsaldo voor/tegen

1

Oostkapelle

3 - 6

5 - 3

2

Terneuzen

3 - 5

4 - 2

3

Heinkenszand

3 - 4

2 - 2

4

Zeelandia

3 - 1

2 - 6

Maandag 7 augustus 2006:

Hoek: Finaleplaats zonder te imponeren

Dat Hoek als poulewinnaar de finaledag van de Borsele Sloepoort Cup bereikte, was geen verrassing. En dat de hoofdklasser in de eerste twee duels zowel Zierikzee als Kapelle opzij zette, was het ook aan zijn stand verplicht. Wel opmerkelijk was het feit dat de Zeeuws-Vlamingen in het derde en laatste duel niet voorbij Patrijzen kwamen.
Toch maalde daar na afloop niemand om. De muur die de ploeg uit 's-Heerenhoek voor het eigen doel optrok, werd niet geslecht en daardoor eindigde het duel in 0-0. Normaal gezien staat zo'n eindstand tegen een incomplete vierdeklasser garant voor het schaamrood op de kaken, maar Cees Houtepen kon het niet zo veel interesseren. "Het belangrijkste is dat we heel uit dit toernooi komen", zei de trainer van Hoek.

"En dat we weer een stap vooruit zetten. De competitie en ook het bekertoernooi, daar gaat het straks om."

Houtepen gebruikte de drie potjes van twee keer twintig minuten om alle fitte spelers aan het werk te zien. Over sommige jongens hoeft hij zich geen zorgen te maken, anderen zullen de komende weken wel een hoger niveau moeten halen. "Ik ben niet gecharmeerd van zo'n toernooivorm", vertelde Houtepen. "Maar aan de andere kant is het toch ook wel leerzaam. Je ziet weer veel dingen waar je wijzer van wordt. Dat we vanavond niet altijd scherp waren, heeft vooral te maken met het feit dat we de afgelopen tijd veel getraind hebben. Daarom zijn de spelers morgen vrij en gaan we daarna proberen de frisheid weer terug te krijgen."

Testcase
Een echte testcase heeft Hoek deze voorbereiding nog niet gehad. De eerste serieuze tegenstand hoopt Houtepen zaterdag te krijgen. "Want het zou voor ons en voor het toernooi het beste zijn als we op de finaledag tegen Kloetinge en SSV'65 kunnen spelen. Volgende week dinsdag spelen we tegen de beloften van Lokeren, daarna krijgen we nog Internos en Baronie voor de beker. Dan moeten we wel zo'n beetje weten waar we staan."

Overtuigend was het allemaal niet wat zijn ploeg op de eerste avond van de Borsele Sloepoort Cup liet zien. Hoek was wel drie keer de bovenliggende partij, maar miste de zorgvuldigheid in de passing en de scherpte voor het doel. Ferry Alfons zorgde tegen Zierikzee snel voor 1-0, maar een moment vlak voor het einde illustreerde de avond van Hoek. Dennis van der Welle kreeg een vrije doorgang naar het doel, maar legde de bal voor de keeper te hard breed op Alfons. Weg kans, weg tweede goal.

Dat aantal treffers maakte Hoek wel tegen Kapelle, al ging dat ook redelijk moeizaam. Taoufik Ameziane zorgde vanaf elf meter voor 1-0 en Jan Huygens legde in het tweede bedrijf de eindstand vast: 2-0. Op het veld ernaast haalde Zierikzee tegelijkertijd uit tegen Patrijzen. Het werd 6-0, mede dankzij drie treffers van Thomas Vos.

Patrijzen, met de 45-jarige Henk van de Brink en de weer opgeroepen tweeling Camiel en Hubèr Rentmeester in de gelederen, vreesde vervolgens een nieuwe afstraffing tegen Hoek. Het bleef echter met het nodige kunst- en vliegwerk op de been.

Istvan Bakx mocht dat laatste duel vanaf de bank bekijken. De linkeraanvaller van Hoek speelde de eerste twee duels en was niet altijd gelukkig in zijn acties. "Ik maakte vaak de verkeerde keuze", zei de ex-Spartaan. "Dan kap ik m'n tegenstander uit, moet ik met rechts schieten, maar draai toch naar m'n linker. Dat is niet goed, maar ik was in de tweede wedstrijd ook ineens hartstikke moe. En ik weet niet waardoor dat kwam."

Zwakke punten
Volgens Bakx moet Hoek er de komende weken voor zorgen dat het de zwakke punten nog uit het spel haalt. "Ik vind bijvoorbeeld dat de balans op het middenveld soms weg is. Dan ga ik naar voren, gaat Ramazan Kesikbas naar voren en komt Taoufik Ameziane soms ook nog mee. Dan willen we te veel en spelen we dus te aanvallend. Hier kan dat wel, maar in de hoofdklasse gaat je dat punten kosten."

Omdat Zierikzee in het laatste duel met 3-2 van Kapelle won, werd de Schouwse ploeg tweede achter Hoek. Het team van trainer Gaby Niemantsverdriet speelt zaterdag om de plaatsen vijf tot en met acht, terwijl Patrijzen mag proberen negende te worden. Voor Kapelle rest enkel de strijd om de plekken dertien tot en met zestien.

Maandag 7-8 Team 1 Team 2 Uitslag

Hoek

Zierikzee

1 - 0

Kapelle

Patrijzen

1 - 1

Hoek

Kapelle

2 - 0

Zierikzee

Patrijzen

6 - 0

Hoek

Patrijzen

0 - 0

Zierikzee

Kapelle

3 - 2

Eindstand Poule A

Plaats

Team

Gespeeld/Punten

Doelsaldo voor/tegen

1

Hoek

3 - 7

3 - 0

2

Ziekikzee

3 - 6

9 - 3

3

Patrijzen

3 - 2

1 - 7

4

Kapelle

3 - 1

3 - 6