Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 16 december 1999

Westerschelde Container Terminal (WCT) gaat definitief door.

Schets van de WCTHet Antwerpse containerbedrijf Hessenatie komt definitief naar de Sloehaven in Vlissingen-Oost (Borsele-West).Het bedrijf heeft hiervoor besloten, omdat vooral schepen met een grotere diepgang moeiteloos af kunnen meren in de nieuw te bouwen containerhaven. De eerste schepen worden verwacht eind 2002. Het hele project zal op den duur direct werk bieden aan zo'n 1500 mensen. Per jaar kunnen 1,5 miljoen containers worden overgeslagen aan de 2,6 kilometer lange nieuwe kade. De bouw hiervan -tussen de Hoechst en de kerncentrale- gaat ruim een miljard gulden kosten. Dit wordt deels betaald door Hessenatie (550 miljoen) en voor het andere deel door Zeeland Seaports.
Wel moeten de nodige streek- en bestemmingsplannen worden gewijzigd, iets waar de gemeenten Vlissingen en Borsele bij betrokken zijn. Ook is er een start gemaakt met de MER, de milieu effect rapportage, die eind april 2000 moet zijn afgerond. Er is op voorhand bovendien al rekening gehouden met natuurcompensatie.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.