Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 26 november 1999

Tunnelboren wordt stopgezet.

De directie van de Westerscheldetunnel NV heeft de boormachines Sara en Neeltje Suzanna tijdelijk het zwijgen opgelegd. De tunnelringsegmenten worden bij plaatsing te veel beschadigd. Voordat de tocht onder het water van de Westershelde een aanvang neemt, wil men dat de bouwer KMW de problemen oplost. Men wil geen enkel risico lopen. De beschadigingen kunnen weliswaar goed worden gerepareerd, maar de tunneldirectie wil dat KMW aanpassingen gaat uitproberen om de segmenten voortaan onbeschadigd aan te brengen.
KMW kreeg deze week ook de arbeidsinspectie op bezoek, nadat burgemeester Barbé van Terneuzen had geconstateerd, dat een goed uitgewerkt bedrijfsnoodhulpplan ontbreekt.
Eerder deze week werd bekend dat de werknemers van het Duitse onderdeel van KMW, Holzmann, hun baan behouden. Bouwgigant Holzmann dreigde failliet te worden verklaard, maar de Duitse bondskanselier bewerkstelligde een reddingsplan.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.