Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 19 november 1999

Deskundigen verschillen van mening op werkgelegenheidsconferentie.

H. Alkemade, vice-voorzitter van de kring van werkgevers in Midden-Zeeland, voorspelt dat werknemers van de kerncentrale met een middelbare en hogere opleiding moeiteloos aan de slag kunnen. Wel zullen ze er vaak voor moeten verhuizen.
Andere geluiden waren er van onder meer T. Jacobs van de AbvaKabo/FNV vakbond. Hij bracht naar voren dat ook vierhonderd door een reorganisatie overbodig geworden personeelsleden van EPZ in Limburg en Noord-Brabant erg moeilijk kunnen worden geplaatst.
Op de wekggelegenheidsconferentie in het gemeentehuis werd door diverse sprekers naar voren gebracht dat het hoog tijd wordt voor een stuurgroep, die werkgelegenheid naar Zeeland brengt.
De conferentie moet mede leiden tot een gemeentelijk werkgelegenheidsbeleid om voorbereid te zijn op de sluiting van de kerncentrale en de komst van andere bedrijven naar het Sloegebied.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.