Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 16 november 1999

Ook Jorritsma overtuigd van sluiting.

Minister Jorritsma van Economische Zaken gelooft ook niet meer dat het mogelijk is de kerncentrale te Borssele langer dan eind 2003 open te houden. Ze stelde dat er momenteel geen meerderheid voor te vinden is in de Tweede Kamer. Al zou die er na de verkiezingen in 2002 wel zijn, dan is de tijd te kort vanwege de lange tijd, die de vergunningprocedures vergen. Dit schrijft ze in haar Energienota, die maandag werd gepresenteerd aan de Kamer. Daarin wordt ook het grootste struikelblok voor het voortbestaan van de centrale belicht: het probleem van het kernafval, waarvoor nog steeds geen waterdichte oplossing bestaat.
De voorstanders, zoals de Stichting 2004+ lijken dus vergeefs gehamerd te hebben op het verlies van banen en de bijdrage van de kerncentrale aan het terugdringen van de CO2 uitstoot.
Verder pleit ze in de nota voor windenergie. Er lagen afspraken met Zeeland over 250 megaWatt, opgewekt met windenergie voor volgend jaar. Dit wordt bij lange niet gehaald. Integendeel, volgend jaar zal in onze provincie slechts een kleine 50 megaWatt worden opgewekt door windmolens.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.