Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 30 oktober 1999

Filmfestival Borsele 1999 groot succes!

(Een bijdrage van de populaire dialectband N8WERK in de Heinkenszandse film)
Het Filmfestival Borsele, zaterdag in 4 zalen tegelijk in de Stenge te Heinkenszand is een doorslaand succes geworden. Vanaf de eerste serie films waren de voorstellingen bijna steeds vol. Ondanks het mooie weer wilden velen kennelijk niets missen van het resultaat van de artistieke inspanningen van hun gemeente- of dorpsgenoten. Na afloop van iedere film was er dan ook een spontaan applaus voor de makers, amateurs die vooral heel veel vrije tijd hebben besteed aan de afscheidsfilm van hun dorp in de 20ste eeuw.
Ongetwijfeld zullen de nu gemaakte films van de 13 dorpen (Kwadendamme kon de filmploeg niet op tijd rondkrijgen en Nieuwdorp heeft 2 jaar geleden een dorpsfilm laten maken) een waardevol historisch document blijken te zijn. Het is in ieder geval een garantie voor een volgend festival over pakweg 50 of 100 jaar!

Petje af voor iedereen, die aan dit succes heeft bijgedragen.

Zo spoedig mogelijk volgt op deze site bij de diverse kernen de bekendmaking van de adressen waar de kopieën voor f 30,00 per stuk besteld kunnen worden.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.