Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 25 oktober 1999

Onderwijsvernieuwingen en schoolprojecten.

Bijna 3,5 miljoen gulden zijn nodig voor allerlei vernieuwingen op diverse scholen. Uitbreidingen staan op stapel voor openbare basisschool Onder de Linden in 's-Heer Abtskerke, de R.K.-basisschool Mgr. Heyligers te Kwadendamme, gereformeerde basisschool Koningin Juliana te 's-Gravenpolder en de gereformeerde basisschool Ds.G.H. Kersten in Borssele, waar tevens het terrein moet worden uitgebreid. Verder moet op diverse scholen meubilair worden vernieuwd, leermiddelen worden aangeschaft en onderhoud worden gepleegd.
De gemeente Borsele heeft ook twee onderwijsprojecten gelanceerd voor kinderen met een achterstand. Het eerste, "Stap door" is bedoeld voor een betere leestaalontwikkeling en het tweede, "Beter omgaan met jezelf en de ander", is bedoeld voor verbetering van sociaal-emotionele ontwikkeling bij kinderen.
In het "Stap door"-project, waaraan 4 openbare en 3 bijzondere scholen meedoen, gaan kinderen uit groep 7 samen lezen met kinderen uit groep 4 met de bedoeling dat ze daar beiden beter van worden. In de 20 weken, die het project duurt en waarmee gestart wordt na de herfstvakantie, worden ook thuisopdrachten meegegeven, zodat ook de ouders betrokken raken bij het project.
In het "Beter omgaan met jezelf en de ander"-project, waaraan 7 openbare scholen meedoen, worden kinderen gestimuleerd hun sociale gedrag te verbeteren. Dat gebeurt door inzicht te geven in het eigen gedrag, het gedrag tussen leerlingen en verbetering van het sociale klimaat op school.
Borsele krijgt voor de projecten een bijdrage van 17.000 gulden van het Rijk en legt zelf 20.000 gulden bij. De intentie is om de projecten ook in de volgende jaren te laten plaatsvinden.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.