Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 21 oktober 1999

Onderwijsprojecten gelanceerd.

De gemeente Borsele heeft twee onderwijsprojecten gelanceerd voor kinderen met een achterstand. Het eerste, "Stap door" is bedoeld voor een betere leestaalontwikkeling en het tweede, "Beter omgaan met jezelf en de ander", is bedoeld voor verbetering van sociaal-emotionele ontwikkeling bij kinderen.
In het "Stap door"-project, waaraan 4 openbare en 3 bijzondere scholen meedoen, gaan kinderen uit groep 7 samen lezen met kinderen uit groep 4 met de bedoeling dat ze daar beiden beter van worden. In de 20 weken, die het project duurt en waarmee gestart wordt na de herfstvakantie, worden ook thuisopdrachten meegegeven, zodat ook de ouders betrokken raken bij het project.
In het "Beter omgaan met jezelf en de ander"-project, waaraan 7 openbare scholen meedoen, worden kinderen gestimuleerd hun sociale gedrag te verbeteren. Dat gebeurt door inzicht te geven in het eigen gedrag, het gedrag tussen leerlingen en verbetering van het sociale klimaat op school.
Borsele krijgt voor de projecten een bijdrage van 17.000 gulden van het Rijk en legt zelf 20.000 gulden bij. De intentie is om de projecten ook in de volgende jaren te laten plaatsvinden.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.