Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 7 oktober 1999

Jeugddebat afgesloten met toezeggingen aan de jeugd.

Het Borselse Jeugddebat beleefde in de raadszaal zijn climax. Na een fiks aantal voorrondes in de diverse dorpen, waren woensdag de afsluitende debatten. 's Middags voor de jeugd tot 12 jaar, 's avonds voor de oudere jeugd. Er blijkt duidelijk dat de jeugd behoefte heeft aan meer ontspanningsmogelijkheden, zoals JOP's en skatebanen. De 's-Gravenpolderse jeugd had zelfs tekeningen meegenomen met ontwerpen van skatebanen. Zij lieten eveneens een eigengemaakt videofilmpje zien om de onveiligheid voor fietsers rondom het dorp aan te tonen.
De jongeren ontmoetingsplaatsen (JOP's) kwamen vooral 's avonds naar voren. De jeugd uit Ovezande, 's-Heer Abtskerke, Nieuwdorp, Hoedekenskerke, Lewedorp en Kwadendamme gaven aan hier behoefte aan te hebben. Bovendien gaf de jeugd aan vooral serieuzer te worden genomen. Hierop beloofde wethouder Tollenaar van jeugdzaken, dat jongeren bij voorkomende plannen betrokken zullen worden. Ook burgemeester Mandos vond dat een goed idee en wil bovendien bekijken of er meer geld voor jeugdvoorzieningen kan komen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.