Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 1 oktober 1999

Commotie over motie.

De Borselse gemeenteraad beleefde donderdag een roerige raadsvergadering. In een poging een motie over het kerncentralebeleid -een kopie van het standpunt van het college van B&W- onder eigen vlag door de vergadering te krijgen als tegengas op een PvdA motie, sleutelden CDA, SGP/GPV/RPF en D66 in de schorsing van de vergadering een 'eigen' motie in elkaar. Dat duurde echter net iets te lang.
Nog voor dat ze daarmee klaar waren was de vergadering hervat en hadden B&W hun standpunt op een belangrijk punt aangepast. Uit de eerste tekst kon verwarring onstaan over de opslag van kernafval.
Die wijziging was echter niet aangebracht door de 'motiesmeders', die later binnenkwamen, waardoor het college niets anders overbleef dan deze af te wijzen.
Overigens besloot de meerderheid van de raad zich in de landelijke politiek in te zetten voor langer openhouden van de kerncentrale.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.