Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 29 september 1999

GS keuren bestemmingsplan Over de Dijk goed.

Gedeputeerde Staten hebben het bestemmingsplan Over de Dijk voor de uitbreiding van Heinkenszand met 167 woningen in de eerste fase goedgekeurd. De bezwaarprocedure van de boer met een aangrenzend perceel zijn daarmee van tafel. De bouwvergunningen kunnen nu na zes weken worden uitgegeven. De GS-beslissing ligt gedurende die tijd op het gemeentehuis ter inzage. De betreffende boer kan nog in beroep bij de Raad van State. De popentiële kopers hopen dat uiteraard niet, want ze staan te popelen om met de vertraagde bouw te beginnen. Een flink aantal heeft de eigen woning reeds verkocht en iedere vertraging kost dan geld.
Overigens kan de gemeente de compensatieregeling voor de bouw van 15 extra huizen per jaar maar doen gelden tot 2006 in plaats van 2016. Het planologisch maximum van dit extraatje, bedongen als compensatie voor de aanleg van de Westerscheldetunnel, geldt maar tot 2006.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.