Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 3 september 1999

Gedenksteen gelegd van nieuw zorgcentrum Dijkstede.

Wethouder Tollenaar en oud-wethouder mevrouw Elenbaas-Murre hebben donderdag een gedenksteen gelegd en onthuld van het nieuwe zorgcentrum Dijkstede in het bouwplan Over de Dijk. Het opschrift luidt: "Kom mè in 'uus en doe of à je tuus bin". Het centrum is het tweede in zijn soort in Borsele. Het eerste, Vorsvliet in 's-Gravenpolder, ging vijf jaar geleden open.
Er is heel veel belangstelling voor wonen in Dijkstede. Alle vijftien koopappartementen zijn al verkocht en voor de 41 huurwoningen is een wachtlijst van 150 belangstellenden. Directeur Krijger van de Woonstichting Borsele kondigde dan ook aan, dat er in de tweede fase van Over de Dijk wederom plaats zal zijn voor een woonzorgcentrum.
Dijkstede zal het eerste gebouw zijn, dat volgend jaar mei opgeleverd wordt in het nieuwe bouwplan. Er loopt overigens nog een beroepsprocedure, waardoor de bouw van 6 bij het centrum behorende patiowoningen vertraging op zou kunnen lopen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.