Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 19 juli 1999

Tour de France Stichting moet karavaan naar Zeeland halen.

Momenteel wordt er druk gewerkt aan de oprichting van een Stichting, die de Tour de France naar Zeeland moet halen. Het liefst zouden de organisatoren en andere belanghebbenden, waaronder het KNWU-district Zuid-West, dit zien in 2003, als de Westerscheldetunnel wordt geopend. De kans daarop lijkt echter klein, omdat het hoogstwaarschijnlijk is, dat dan de Tour ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan geheel in Frankrijk zal worden verreden. Een Zeeuwse etappe in 2004 is volgens initiatiefnemer Jaap Hennekeij voor de meesten echter ook acceptabel. In ieder geval wordt de Westerscheldetunnel opgenomen in het traject.
Voor maandag 30 augustus is er een vergadering uitgeschreven, waarbij onder anderen zijn uitgenodigd: Commissaris van de Koningin W. van Gelder, gedeputeerden Hennekeij en Coppoolse en de burgemeesters van de gemeenten Vlissingen, Middelburg, Goes, Kapelle, Terneuzen, Hulst en Borsele.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.