Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 8 juli 1999

Verbrugge Terminals naar Scaldiahaven.

ScaldiahavenDe Scaldia-haven in Vlissingen-Oost, gelegen op Borsels grondgebied, krijgt een vestiging van het Terneuzense overslagbedrijf Verbrugge Terminals. Daarvoor zal een terminal worden gebouwd aan de Scaldiahaven. Er is een vijfjarig contract gesloten met rederij Gearbulk, 's werelds grootste vervoerder van houtproducten. Uiteindelijk zullen hierdoor 150 mensen direct of indirect werk vinden.
Het gaat om een terrein van 20 hectare van de vorig jaar gereed gekomen Scaldiahaven met daarvan 600 meter kade. Verbrugge heeft een optie op nog eens 24 hectare.
Voor Gearbulk was de combinatie van diep vaarwater, goede binnenvaartverbindingen, de prima samenwerking in Terneuzen en de goede ontsluiting naar het achterland doorslaggevend. De helft van het vervolgtransport zal via binnenvaart gaan, een kwart via spoor en een kwart over de weg. Er komt een rechtstreekse aansluiting op de Sloelijn.
Het is de bedoeling dat in april 2000 de eerste schepen afmeren.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.