Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 9 april 1999

Burgemeester van Vlissingen en VNO-NCW voor langer openhouden kerncentrale.

Burgemeester Van der Doef van Vlissingen heeft zich geschaard in het rijtje van gezagsdragers, die voor het langer openhouden van de kerncentrale Borssele zijn.

Eerder verklaarde de voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW Blankert dat het sluiten van de kerncentrale Borssele in 2004 als kapitaalvernietiging kan worden gezien. Volgens hem kan de centrale mogelijk nog wel 10 jaar mee en wordt een investering van 1 miljard gulden opgeofferd. De uitstoot van CO2 zal volgens hem door de sluiting stijgen. Dit terwijl krachtens het Kyoto akkoord juist een vermindering van uitstoot van CO2 moet worden bereikt. Hij verwacht rond het jaar 2010 een vernieuwde discussie over kernernergie op kleiner en veiliger schaal.
'Terwijl men in de ene zaal roept om sluiting van de kerncentrale, wordt in de andere zaal bezwaar gemaakt tegen de bouw van windmolens'.

 

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.