Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 27 maart 1999

Westerscheldetunnel zal veel veiliger zijn dan de Mont Blanctunnel.

Veiligheid in de tunnel
Meer over de veiligheid op de internetsite van de Westerscheldetunnel
.

Het zeer enstige ongeluk in Mont Blanctunnel is aanleiding om de veiligheid van de toekomstige Westerscheldetunnel nog eens op een rijtje te zetten. De constatering is dat de Westerscheldetunnel veel beter beveiligd zal zijn de de uit 1965 stammende ramptunnel.
De Westerscheldetunnel krijgt twee tunnelbuizen met om de 250 meter een dwarsverbinding, zodat hulpverleners veel sneller ter plaatse kunnen zijn en de aan- en afvoer van hulpmateriaal en mensen veel beter en sneller kan verlopen. Bovendien moet de verbeterde hitte- en brandwerende wandbekleding veel beter bestand zijn tegen extreme omstandigheden, zoals een brandende tankwagen. De aanvankelijk geplande wandbekleding van 27 millimeter wordt tegen een meerprijs van 10 miljoen gulden extra versterkt.
Bovendien beschikt de toekomstige Westerscheldetunnel over een ventilatiesysteem, dat te allen tijde kan worden ingeschakeld en een omvangrijk netwerk van videocamera's.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.