Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 9 maart 1999

Veiligheidsplan Westerscheldetunnel gepresenteerd.

Maandagmiddag is in Terneuzen in het bijzijn van Staatssecretaris de Vries, de burgemeesters van Borsele en Terneuzen, Mandos en Barbé en de commissaris van de Koningin Van Gelder het Integraal Veiligheidsplan gepresenteerd. Het plan is opgesteld door alle hulpdiensten, de tunnelbouwer (KMW), de provincie, de gemeenten Borsele en Terneuzen en de NV Westerscheldetunnel.
De kosten van dit plan komen bovenop de kosten van de 'normale' veiligheidsmaatregelen van 350 miljoen gulden, ongeveer 30% van de aanneemprijs van de tunnel.
De betrokken burgemeesters ondertekenden tevens een convenant, waarin is geregeld wie optreedt als coodinerend burgemeester bij calamiteiten.
NV Westerscheldetunnel directeur Buis liet als toetje weten dat bovendien de geplande hittewerende wanddikte niet voldoende is voor extreme ongevallen met bijvoorbeeld een tankauto. Uit de pot onvoorzien dient 10 miljoen gulden te komen voor verbetering van die constructie.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.