Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 17 mei 2019

Nieuwe gemeentelijke huisstijl

Nieuw gemeentelogo Borsele Zie hier het nieuwe logo van de gemeente Borsele.

Het logo met de boompjes van Borsele dateerde uit de jaren ’90 en was toe aan vernieuwing. Daarnaast waren er onder de vlag van de gemeente Borsele diverse onderdelen met een eigen logo en eigen huisstijl. Om de herkenbaarheid te vergroten, kiest men nu voor één huisstijl, maar met voldoende ruimte -bijvoorbeeld in de gebruikte kleur- om onderscheid te maken tussen de diverse onderdelen van de gemeente.

De gemeente zelf heeft de steunkleur groen en bijvoorbeeld Borsele Beweegt is oranje. Het logo wordt gefaseerd ingevoerd.

Het logo symboliseert diverse karakteristieke elementen in het Borselse landschap, zoals de pporten van Fort Ellewoutsdijk, mendeuren, de buizen van de Westerscheldetunnel, de kerncentrale en de route naar het zuiden vanaf de A58,
Maar ook grootschalige industrie en actieve knooppunten van wegen en sporen.

Het kader is een afgeleide van de witte contrastlijnen van boerenschuren en de strakke vormen van het gemeentehuis.

Wie goed kijkt ziet in de hoofdletter ‘B’ een kleine ‘b’. De hoofdletter ‘B’ staat symbool voor de bewoners van Borsele. De kleine ‘b’ voor de bestuurlijke organisatie. Een bestuur en organisatie die middenin de samenleving staan en sterk verbonden zijn met de omgeving.

Ook onze Borselse eigenzinnigheid komt ook terug in het logo. De linkerbovenhoek van de ‘B’ is weggelaten zodat er een unieke vorm ontstaat. Dit eigenzinnige uiterlijk zie je meer terug in onze nieuwe huisstijl.

Zie ook: Nieuw logo van Borsele met filmpje

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.