Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 4 september 2018

Een op vijf woningen Borsele heeft zonnepanelen

Borsele telt relatief veel zonnepanelenBorsele doet goede zaken als het om zonne-energie gaat.
Ruim een op de vijf woningen (21,75 procent) heeft één of meerdere zonnepanelen op het dak. Dat is veel meer dan het landelijke gemiddelde van 7 procent. Dat blijkt uit een rondgang van Energievergelijk.nl. De website maakte gebruik van de klimaatmonitor databank.

Vergelijking
Energievergelijk berekende verder dat een inwoner van de gemeente Borsele gemiddeld 270 kWh aan zonnestroom per jaar opwekt. Dat is voldoende om een doorsnee huishouden voor één maand van stroom te voorzien.
Ter vergelijking: het landelijke gemiddelde ligt op slechts 126 kWh per inwoner per jaar. Het gemiddelde in Zeeland ligt op 196 kWh.

Omringende gemeenten
Ook vergeleken met omringende gemeenten doet Borsele het beter:
1. Borsele: 270 kWh
2. Kapelle: 269 kWh
3. Goes: 183 kWh
4. Vlissingen: 140 kWh
5. Middelburg: 123 kWh
(*Gemiddeld opgewekte zonnestroom per inwoner per jaar)

Elektrisch rijden
Hoewel Borsele voorloopt op het gebied van zonne-energie, is er op het vlak mobiliteit nog veel winst te behalen. Slechts 0,4 procent van alle auto’s in de gemeente is elektrisch aangedreven.
Het landelijke gemiddelde ligt met 1,4 procent veel hoger. Bij de berekening is rekening gehouden met volledig elektrische voertuigen en plug-in hybriden.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.