Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 27 april 2016

Beide Borselse lintjes in 's-Gravenpolder

Koninklijke onderscheidingenDit jaar komen beide inwoners van de gemeente Borsele, die gedecoreerd zijn met een Koninklijke Onderscheiding, uit 's-Gravenpolder:

  • de heer A.B. Andela (Lid in de orde van Oranje Nassau) actief in de stedenband Goes-Panevesys en Programma Uitzending Managers van de VNO-CW.
  • de heer P. van Dijk (Lid in de orde van Oranje Nassau) als begeleider bij vereniging Psyiënt, Het Rode Kruis en de Elimkerk en bestuurslid van het mannenkoor 's-Gravenpolder

Zelden werden er de laatste tijd zo weinig lintjes uitgedeeld als in 2016: landelijk slechts 2755, het laagste aantal in 13 jaar.

Zuid-Holland (506), Noord-Brabant (496) en Noord-Holland (394) tellen de meeste gedecoreerden. Op de zes Antilliaanse eilanden kregen 33 mensen een onderscheiding. Bijna duizend vrouwen kregen een lintje, tegen bijna 1800 mannen.
In de gemeente Rotterdam werden de meeste lintjes uitgereikt: 43 stuks.

In totaal kregen in Zeeland 96 bewoners een lintje (35 vrouwen), waarvan 10 zich Ridder in de Orde van Oranje-Nassau mogen noemen. In Schouwen-Duiveland werden de meeste lintjes uitgedeeld, 15 stuks. In Noord-Beveland kreeg niemand een lintje.

Alle personen, die sinds 1999 een lintje ontvingen in de gemeente Borsele.
Website lintjes.nl

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.