Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 8 juni 2015

Lintje voor Kees Traas en Kees Lous

Koninklijke onderscheidingenKees Traas draagt zijn lintje op aan alle vrijwilligers van het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp.

Burgemeester Geluk spelde hem de onderscheiding op, horend bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ook Karla Peijs sprak namens het museumbestuur lovende woorden.

Uiteraard over zijn vele verdiensten voor 'zijn' museum, waaraan dit najaar een nieuwe dimensie wordt toegevoegd in de vorm van een park, waar de Slag om de Schelde wordt verbeeldt. Deze Slag wordt beschouwd als één van de grootste operaties tijden de Tweede Wereldoorlog.
Defensie schonk hiervoor ook 2 felbegeerde Sherman tanks.

Nog een lintje:
Ook brandweerman Kees Lous uit Ovezande is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij nam na 21 jaar afscheid als lid van de vrijwillige brandweer, groep Ovezande. In zijn dorp zette hij zich ook in voor de voetbalvereniging, het oudercomité van de basisschool en de dorpsraad.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.