Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 2 juni 2015

Grondige verbouwing de Stenge

Verbouwing de Stenge
In de komende zomerperiode zal de Stenge te Heinkenszand een ingrijpende verbouwing en renovatie ondergaan.
De daken van Topzaal, Sporthal en een huidig klaslokaal zullen geheel worden vervangen. De huidige, asbesthoudende, dakbedekking zal door een gespecialiseerd bedrijf worden verwijderd. Hierna zullen diverse bouwkundige en isolerende aanpassingen worden gedaan, waarna nieuwe dakbedekking zal worden aangebracht. De sporthal zal tevens van een nieuwe sportvloer, tribune en wandrekken worden voorzien.

Met name de periode van het verwijderen huidige dakbedekking kan enige overlast geven. Deze overlast zal naar verwachting beperkt zijn. Op dit moment is nog niet voldoende bekend welke consequenties dit voor het gebruik van De Stenge zal hebben tijdens deze sloopwerkzaamheden. Wij informeren u daar tijdig over.

Planning:
Uit de voorlopige planning kunnen wij opmaken dat de sloop- en bouwwerkzaamheden plaatsvinden vanaf week 23 t/m week 41.
Werkzaamheden aan vloer van de sporthal zullen plaatsvinden in de zomervakantieperiode vanaf week 30 t/m week 36.
Hierdoor kunnen uitval en overlast tot een minimum worden beperkt.
Het vergader- en Congrescentrum, sporthal en horecafaciliteiten blijven zoveel mogelijk in gebruik. De meeste werkzaamheden vinden immers buiten het gebouw plaats.

 

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.