Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 25 april 2015

4 lintjes in Borsele tijdens jaarlijkse lintjesregen

Koninklijke onderscheidingenDit jaar zijn 4 inwoners van Borsele gedecoreerd met een Koninklijke Onderscheiding.
De gelukkigen zjn:

  • de heer J.P. Jansens uit Oudelande (Lid in de orde van Oranje Nassau) als bestuurslid van de Oranjevereniging Oudelande, buurthuis D'n Ostpit en dorpsraad Oudelande.
  • de heer J.J. Koeman uit Hoedekenskerke (Lid in de orde van Oranje Nassau) als voorzitter van Mooi Zeeland en wijkouderling in de Nederlands Hervormde gemeente in Yerseke.
  • de heer P.T. Meerman uit Nieuwdorp (Lid in de orde van Oranje Nassau) als lid van de vrijwillige brandweer in Nieuwdorp en vrijwilliger EHBO vereniging Nieuwdorp/Borsele.
  • de heer L.G. Traas uit 's-Heerenhoek (Lid in de orde van Oranje Nassau) als raadslid van de gemeente Borsele van 1982-1990, voorzitter katholieke Ouderenbond 's-Heerenhoek en secretaris van Sint Caecilia.

2015 is een bijzonder jaar, het Nederlandse decoratiestelsel bestaat dit jaar namelijk 200 jaar.

Landelijk werden er bijna 250 minder lintjes uitgereikt: 2838 tegen 3087 in 2014, waarvan 15 op Curaçao, 10 op Aruba, 7 op Sint-Maarten, 4 op Bonaire, 3 op Sint Eustatius en 2 op Saba.
In 313 gevallen werd het voorstel afgewezen. Er zijn 1817 mannen en 1021 vrouwen onderscheiden.
Brabant is ook dit jaar de meest gedecoreerde provincie met 548 lintjes. De meesten ontvingen de versierselen, die horen bij het lidmaatschap in de orde van Oranje Nassau.

In Zeeland kregen 79 mensen een onderscheiding (1x Officier, 10x Ridder en 68 x Lid in de Orde van Oranje-Nassau). Vorig jaar waren er 87 onderschediingen. Eén zeeuw wigerde de onderscheding.

Alle personen, die sinds 1999 een lintje ontvingen in de gemeente Borsele.
Website lintjes.nl

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.