Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 26 april 2014

Slechts 2 lintjes in Borsele tijdens lintjesregen

Koninklijke onderscheidingenHet is lang geleden dat er zo weinig inwoners van Borsele meedeelden in de lintjesregen t.g.v Koningsdag. Slechts 2 personen werden gedecoreerd, tegen gemiddeld 4 à 5 de afgelopen jaren.
De gelukkigen waren mevrouw D. de Koning-Kastelijn uit 's-Gravenpolder (ridder in de orde van Oranje Nassau) als vrijwilliger binnen werkgroepen en bestuur archeologisch onderzoek Zeeland en de heer J.V. Wisse uit Heinkenszand (lid in de orde van Oranje Nassau) als vrijwilliger bij de PKN-gemeente, KWF-kankerbestrijding, werkgroep Roemenië, begraafplaats en het Vrijwilligershuis.

Landelijk werden er meer lintjes uitgereikt: 3087 tegen 3001 in 2013. In 378 gevallen werd het voorstel afgewezen. Er zijn 2004 mannen en 1083 vrouwen onderscheiden.
Brabant is de meest gedecoreerde provincie dit jaar met 623 lintjes. De meesten ontvingen de versierselen, die horen bij het lidmaatschap in de orde van Oranje Nassau.

In Zeeland bleef alleen de gemeente Noord-Beveland droog, daarna volgen Borsele(2), Kapelle, Hulst en Veere(3), Vlissingen(5), Sluis(7), Middelburg(7), Reimerswaal en Tholen(11). De burgemeesters van Terneuzen, Schouwen-Duiveland en Goes hadden het het drukst met het uireiken van respectievelijk 13, 12 en 12 onderscheidingen. In totaal werden er 87 mannen en vrouwen gedecoreerd, 3 minder dan in 2013 (119 in topjaar 2009).

79 Van hen werden lid in de orde van Oranje-Nassau, acht werden er ridder, waarvan dus 1 in Borsele (mevrouw D. de Koning-Kastelijn uit 's-Gravenpolder).

Alle personen, die sinds 1999 een lintje ontvingen in de gemeente Borsele.
Website lintjes.nl

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.