Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 4 november 2013

Ad Boonman van de Klomp geridderd

40-jarig bestaan de KlompTijdens het jubileumfeest van jeugdsoos de Klomp in Ovezande is organisator en stuwende kracht Ad Boonman door burgemeester Gelok geridderd in de Orde van Oranje Nassau.
Ad Boonman is sinds de beginjaren van de soos in 1973 zeer actief betrokken geweest bij zowat alle activiteiten, die de soos ontplooide.
Ook is Ad Boonman jarenlang actief gewwest in het Volksdansfestival Borsele, dat tweejaarlijks dansgroepen uit de hele wereled in Borsele liet optreden.

De Klomp is in 40 jaar uitgegroeid van klein soosje op de zolder van het oude gemeentehuis in Ovezande tot een toonaangevend jongerencentrum.

De bekendste activiteiten van de soos zijn natuurlijk het jaarlijke popfestival Klomppop op Hemelvaartdag en het Straatfestival op de zondag daarna.

Tijdens de reünie op zaterdag 2 november werd ook het jubileumboek gepresenteerd, een registratie van de geschiedenis van 40 jaar soos De Klomp. Ruim 60 personen zijn geïnterviewd. Het zijn (ex-)bestuursleden, bezoekers en andere personen die mijn of meer belangrijk zijn geweest voor de Klomp. De jubileumwerkgroep heeft geprobeerd alle sleutelfiguren uit de afgelopen 40 jaar te spreken. Behalve interviews staan er uiteraard héél veel foto’s, affiches en andere artikelen in het jubileumboek. Het boek bevat ook een DVD registratie van de Talkshow die op 10 maart jl. is georganiseerd.

Alle gedecoreerden sinds 1999.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.