Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 5 juni 2013

Binnenkort jodiumtabletten op de deurmat

Uitgave jodiumtabletten in BorseleGoed voorbereid zijn, heeft u zelf in de hand. In juni krijgen alle huishoudens in Borsele en 10 andere gemeenten in Zeeland en West-Brabant met één of meerdere personen van 40 jaar en jonger een doosje jodiumtabletten thuis bezorgd.

Met deze tabletten kunnen u en uw gezin zich beschermen tegen radioactief jodium dat vrij kan komen bij een nucleair ongeval. De kans op een kernongeval is zeer klein, maar mocht er toch iets gebeuren dan is het belangrijk dat u – naast de overheid – de juiste maatregelen kunt treffen.

De tabletten worden bezorgd in (delen van) de Zeeuwse gemeenten Borsele, Goes, Hulst, Middelburg, Reimerswaal, Sluis, Terneuzen en Vlissingen en (delen van) de Brabantse gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht. De tabletten worden verspreid aan inwoners die binnen een straal van tien kilometer van de kerncentrale Borssele of binnen een straal van twintig kilometer van de kerncentrale Doel wonen.

Binnen de gemeente Borsele worden de tabletten verspreid in de hele gemeente.
Kijk voor meer informatie op ZeelandVeilig.nl

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.