Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 3 april 2013

Afvalbak met straatnaam en huisnummer verhoogt inbraakkans

Verhoogde kans op inbraakInbraakkansen in de gemeente Borsele zijn aanzienlijk toegenomen door de aanwezigheid van stickers met straatnaam en huisnummer op de vuilcontainers.

Potentiële inbrekers zien aan de hand van containers op straat eenvoudig welke bewoners wel of niet thuis zijn. Dat betoogt Edmond Planteydt uit 's-Heer Abtskerke. Hij verzoekt de gemeente daarom met klem de stickers te verwijderen of te vervangen door stickers met uitsluitend een streepjescode.

"Met verbijstering en verbazing heb ik moeten constateren dat behalve de streepjescode op de sticker ook het volledige huisadres staat vermeld. Het enige wat ontbreekt is de sleutelcode van de achterdeur. Vanuit politie en justitie is decennialang aangedrongen geen herkenbare huisnummers op vuilcontainers aan te brengen."

Door de gemeente zijn alle containers onlangs voorzien van een sticker om tot een eerlijker afvalstoffenheffing te komen. Hiermee wordt voorkomen dat door inwoners 'illegale' containers aan de straat worden gezet. Volgens een woordvoerder van de gemeente Borsele snijdt het mes van de vermelding van een straat en huisnummer op de container aan twee kanten.

Medewerkers van de gemeente zien snel welke container bij welk adres hoort en de bewoner ziet welke container van hem is. Ze moeten immers in een groepje bij elkaar worden gezet voordat ze worden geleegd. "Een kwaadwillende moet de containers dus nauwletttend bekijken en dat valt redelijk op. Daarnaast, als mijn auto niet op de oprit staat, weten mensen ook dat ik niet thuis ben."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.