Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 26 februari 2013

CDA Borsele fel tegen sluiting scholen

Diverse scholen met sluiting bedreigtBaarland en Ellewoutsdijk zitten al zonder school en 's-Heer Abtskerke en één school in Nieuwdorp gaan dicht, maar daar komen dan Driewegen, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Nisse, Oudelande en Ovezande nog eens bij.

Deze sluiting zou het gevolg zijn van uitvoering van het advies van de Onderwijsraad om de opheffingsnorm te verhogen van 23 naar 100 leerlingen.

"Uitvoering van het advies van de Onderwijsraad zou rampzalig uitpakken voor het Borselse onderwijs en de Borselse samenleving. Het CDA Borsele verzet zich tegen dit onzalige idee. Het gevolg is tien kernen zonder school. Wat voorop moet staan is de kwaliteit en bereikbaarheid van het onderwijs voor onze kinderen. Niet een of andere stedelijke norm", stelt het CDA Borsele in een verklaring.

De spreiding van de overblijvende scholen is qua ligging en richting niet evenwichtig, vindt het CDA. Ook nieuwe, toekomstgerichte ontwikkelingen (zoals de vorming van integrale kindcentra) worden abrupt afgesneden en sluiting betekent een enorme kapitaalsvernietiging. Borsele investeerde de afgelopen jaren veel geld in onderwijshuisvesting, zoals brede scholen.

Het CDA Borsele roept inwoners op hun stem te laten horen. Dat kan door het invullen van een poll op http://www.cdaborsele.nl/ en via cdaborsele@zeelandnet.nl. Ook persoonlijke reacties en argumenten worden op prijs gesteld.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.