Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 22 februari 2013

Toch samenwerking alle Bevelandse gemeenten

Samenwerking Bevelandse gemeentenDe Gemeenschappelijke Regeling (GR) Samenwerking de Bevelanden is officieel een feit. De vijf Bevelandse gemeenten hebben de bedrijfsvoering in ict, personeel en organisatie en werk, inkomen en zorg (wiz) in een gezamenlijke werkorganisatie ondergebracht.

Op die manier moet de kwaliteit van de dienstverlening op peil blijven, kwetsbaarheid worden voorkomen en bovendien kosten worden bespaard. Ook Borsele is weer volledig aangehaakt, na aanvankelijke twijfels.

Met de vorming van de GR wordt volgens burgemeester René Verhulst van Goes ingespeeld op het feit dat er veel taken van het rijk naar de gemeenten komen. Er wordt samengewerkt voor de ongeveer honderdduizend inwoners die De Bevelanden tellen, een aantal dat ook door het kabinet wordt nagestreefd. Toch is de samenwerking volgens Verhulst geen opmaat tot samenvoeging van gemeenten.

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken liet deze week weten dat hij het aantal gemeenten met een kwart wil verminderen, van 400 naar 300. "Zo zie ik dat niet", zegt Verhulst. "We werken op het terrein van bedrijfsvoering samen, niet op dat van beleid. Rutte heeft ook gezegd dat er geen dwang is, je kunt een gemeente van honderdduizend inwoners hebben of je kunt dat aantal bereiken door samenwerking."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.