Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 15 februari 2013

Zonnepanelen voor basisscholen in Borsele

Zonnepanelen voor alle basisscholenDe basisscholen in de gemeente Borsele worden in de gelegenheid gesteld zonnepanelen aan te schaffen.

Het college besloot deze week een subsidiebedrag beschikbaar te willen stellen van 205.000 euro. Het project is donderdag gepresenteerd door de wethouders Ad Schenk (onderwijs) en Conny Miermans (Milieu).

"De plaatsing van zonnepanelen op daken van scholen past perfect binnen onze duurzaamheidsvisie", aldus Schenk. "Daarnaast kunnen schoolbesturen fors besparen op hun energielasten." Vrijwel alle scholen komen voor de subsidie in aanmerking. Uitzondering zijn de brede school in 's-Gravenpolder (het ronde dak staat de plaatsing van collectoren niet toe) en op het dak van De Wegwijzer in Heinkenszand liggen al collectoren. "Aangezien deze zonnepanelen wat ouder zijn, bekijken we toch mogelijkheden om deze school ook mee te laten doen."

Borsele heeft een extra subsidiebron aangeboord van 85.000 euro. Dit bedrag is geschonken door een aantal regionale gulle gevers die anoniem willen blijven. "Anders gaan de deuren bij hen open voor andere aanvragen", legt Schenk uit. Door de aankomende sluiting van basisscholen in 's-Heer Abtskerke en Nieuwdorp bespaart Borsele op het budget van onderwijshuisvesting. Deze besparing bedraagt 120.000 euro. Dit geld wordt ook ingezet voor het zonnecollectoren-project.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.