Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 7 februari 2013

Onderzoek naar budgetoverschrijding verbouwing gemeentehuis Borsele

Onderzoek kostenoverschrijding renovatie gemeentehuisEen speciale commissie gaat onderzoek doen naar de oorzaken van de forse overschrijding van de kosten van de verbouwing van het gemeentehuis in Heinkenszand.

Deze commissie wordt gevormd door raadsleden. Het onderzoek moet nog voor het zomerreces zijn afgerond. Doel is lessen te trekken voor toekomstige grootschalige projecten binnen de gemeente. De gemeenteraad zei in januari vorig jaar nog dat de verbouwing geen cent meer mag kosten dan 2.758.000 euro. Door een tegenvallende aanbesteding en een te krappe begroting pakt de daadwerkelijke verbouwing echter ruim een miljoen euro duurder uit. De raad werd in oktober vorig jaar met deze forse overschrijding geconfronteerd, maar kon niets anders doen dan met het aanvullende krediet instemmen. Het gemeentehuis voldoet al lang niet meer aan de geldende arbo-normen. Er is nog geen analyse gemaakt van de oorzaak of de oorzaken van de overschrijding. Vanuit de raad is daarom unaniem het verzoek gekomen onderzoek te doen naar de oorzaken.

Zie ook eerder berichten: Onderzoek naar forse budgetoverschrijding gemeentehuis Borsele en Verbouwing gemeentehuis Borsele fors duurder

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.