Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 17 januari 2013

Inwoners Heinkenszand geven hun dorp een 8

Supermarkt Emté aan de StenevateInwoners van Heinkenszand geven hun dorp een gemiddeld rapportcijfer van 8. De meesten hebben daarom geen enkele intentie te verhuizen.

Dat blijkt uit een enquête van de PZC. Met name de aanwezigheid van drie basisscholen (keuzevrijheid), de hoeveelheid sportvoorzieningen en het winkelbestand worden gewaardeerd.

Het onderzoek bevestigt overigens de stelling van het gemeentebestuur dat Heinkenszand behoefte heeft aan een tweede supermarkt. Alle inwoners die aan het onderzoek van deze krant hebben meegewerkt (31), missen een tweede discounter (met name een Aldi of Lidl) in Heinkenszand. Een tweede supermarkt betekent een gezonde concurrentie voor de aanwezige Emté aan de Stenevate. De tweede supermarkt moet dan wel een betere parkeergelegenheid krijgen dan de huidige Emté. Met name rond de feestdagen werden auto's noodgedwongen geparkeerd op straat en op de stoep, merkt één van de deelnemers aan het onderzoek op.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.