Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 6 december 2012

GGD nog even bezig met verzamelen gegevens eventuele gevolgen gezondheid hoogspanningsleiding Borsele

GGD onderzoekt gevolgen hoogspanningsleidingHet zal nog wel enkele weken duren voordat de GGD Zeeland iets kan zeggen over de relatie tussen de volksgezondheid en de nieuwe hoogspanningsverbinding tussen het dorp Borssele en Tilburg.

De GGD vraagt in opdracht van Borsele een aantal rapporten op die iets zeggen over dit onderwerp. Betrokken landbouwers vrezen voor hun gezondheid wanneer door Tennet een mast op hun land komt te staan. De Borselse burgemeester Jaap Gelok heeft inmiddels een brief gestuurd naar deze landbouwers waarin staat dat ze een bedrijfsbezoek van medewerkers van Tennet moeten toestaan. Door het ministerie is het tracé van de nieuwe hoogspanningsleiding vastgesteld. Tennet moet nu onderzoeken of bijvoorbeeld de gesteldheid van de bodem geschikt is voor het plaatsen van deze masten. Een groot aantal boeren weigert de medewerkers de toegang tot hun land. Ze zijn bang dat ze hiermee ook toestemming geven voor de plaatsing. Bovendien is er gesteggel over een 'billijke' vergoeding.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.