Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 21 november 2012

Borselse Milieu-informatie digitaal toegankelijk

Verdrag van AarhusVanaf 20 november steelt de gemeente Borsele haar milieuregister open.
Via de gemeentelijke website kunnen inwoners en ondernemers eenvoudig toegang krijgen tot het Borselse MilieuRegister. Alle officiële en vastgestelde documenten zoals beleidsplannen, verordeningen en raadsbesluiten zijn inzichtelijk en te downloaden. De gemeente voldoet hiermee aan het Verdrag van Aarhus. De eerste stap richting één openbaar gemeentelijk informatiesysteem is nu gezet. Het uiteindelijke doel is dat alle gemeentelijke informatie, zoals vergunningen en externe veiligheid, gekoppeld wordt in één informatiesysteem.

MilieuRegister
Het MilieuRegister is te vinden op de gemeentelijke website onder Milieu en Afval en is opgebouwd uit diverse milieuthema’s zoals Bodem, Duurzaam Bouwen, Energie, Geluid, Handhaving, Natuur en landschap en Vergunningen. Het MilieuRegister is mede tot stand gekomen door de inzet van een burgerpanel. Het panel bestond uit verschillende dorpsraden, de Ondernemers Vereniging Borsele en de Zuidelijke Land en Tuinbouw Organisatie.
Het uiteindelijke gemeentelijke doel is om alle informatie openbaar te maken in één systeem. Zo kan er alle openbare informatie, bijvoorbeeld een kapvergunning of een bodemonderzoek, rondom een adres opgevraagd worden. In 2013 worden de eerste uitwerkingen verwacht.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.