Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 31 oktober 2012

Weer commotie over ruimen grafstenen Borsele

Begraafplaats BaarlandIn de gemeente Borsele is wederom commotie over het verwijderen van grafstenen.

Vrijwilligers van de begraafplaatsen in Baarland, Ellewoutsdijk, Heinkenszand (Kerklaan), Nieuwdorp, Nisse en Oudelande laten een luid protest horen. Zij vormen de werkgroepen die de grafstenen onderhouden.

Het protest wordt ondersteund door de dorpsraden van Nieuwdorp, Heinkenszand, Baarland en Oudelande, het bestuur van Stichting Dodenakkers en de Stichting Behoud de Zak van Zuid-Beveland.

Volgens woordvoerder Jan Minnaard blijft het beleid van de gemeente ten aanzien van de begraafplaatsen voor grote onrust zorgen bij de bewoners. ,,Nabestaanden, die wel grafrechten hebben betaald, vinden het een akelig idee dat stenen rondom het graf van hun overledende worden weggehaald. Deze verwijdering vindt plaats zonder noodzaak. Ook geeft het onrust en zelfs onenigheid in families."

De gemeente Borsele haalt vanaf maart volgend jaar de grafstenen weg waarvoor geen grafrechten meer worden betaald. De gemeente vindt het niet eerlijk als deze blijven staan terwijl voor andere stenen wel wordt betaald.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.