Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 16 oktober 2012

Extra stijging ozb Borsele van de baan

Geen OZB verhogingDe geplande extra stijging met anderhalf procent van de onroerendezaakbelasting (ozb) in de gemeente Borsele is van de baan.
Het is wethouder Ad Schenk (financiën) gelukt het verlies van bijna een ton op te vangen. Dat komt door het samenvoegen van de afdelingen welzijn en onderwijs tot de nieuwe afdeling samenleving. Dit efficiency voordeel (98.000 euro vanaf 2014) is genoeg om het verlies aan ozb-inkomsten te compenseren. Schenk deelde dit dinsdagmiddag mee tijdens de presentatie van de begroting 2013 en de meerjarenraming tot en met 2016.

Het college kondigde dit voorjaar een extra stijging van de ozb aan. De gemeenteraad stak daar door middel van een motie een stokje voor. Meer ozb betalen mocht niet gebeuren. Anders werd de belastingdruk voor de inwoners te hoog.

Schenk gaf gehoor aan de motie maar gaf wel aan dat het verlies aan inkomsten ergens anders vandaan gehaald moest worden. Dat is hem gelukt. "Ik ben die uitdaging aangegaan om onze inwoners in deze krappe tijden zo veel mogelijk te ontzien

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.