Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 15 oktober 2012

Borsele wijzigt rioolheffing

Rioolheffing naar watergebruikInwoners van de gemeente Borsele kunnen veel meer dan voorheen zelf invloed hebben op de hoogte van de rioolheffing. De gemeente voert waarschijnlijk vanaf volgend jaar een systeem in waar het tarief is gebaseerd op het waterverbruik.

De meerderheid van de raad spreekt haar voorkeur uit voor het 'Thoolse model', bleek tijdens een een informatieve raadsvergadering. Het waterverbruik en het daaraan gekoppelde tarief is ingedeeld in vier categoriën. Tot 75, tot 150, tot 225 en tot driehonderd kubieke meter waterverbruik. Voor een standaard gezin (tweehonderd kubieke meter waterverbruik) valt het tarief 2,20 euro per jaar goedkoper uit. Voor grootverbruikers (duizend kubieke meter) ligt het tarief op driehonderd euro (was 232,20). Het voordeel van het Thoolse model is volgens het college een grote sturing op het waterverbruik.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.