Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 2 oktober 2012

Borsele gebruikt smartphone voor oplossen problemen op straat

Gratis 'app' Buiten BeterIn de gemeente Borsele is het vanaf maandag mogelijk om via de smartphone melding te maken van problemen buiten op straat of in de buurt. Het gaat bijvoorbeeld om een scheve lantaarnpaal, een vies bushokje, ergens gedumpte vuilniszakken of een fietspad met enorme gaten.

Door op de smartphone de gratis 'app' Buiten Beter te downloaden, kunnen inwoners met een korte omschrijving en een foto melding maken aan de gemeente. De gemeente koppelt vervolgens terug hoe de melding is opgelost. De automatische gps-plaatsbepaling zorgt ervoor dat de gemeente exact weet waar het probleem is.

Met het gebruik van Buiten Beter wil Borsele problemen met gemeentelijke objecten in de openbare ruimte sneller en vaker oplossen. "Het bijzondere is dat de melder op de hoogte blijft van de afhandeling van de melding en bericht krijgt als het probleem is opgelost." De eerste tien inwoners met een geldige melding krijgen een slagroomtaart.

Zie ook artikel 19 okt 2012 op gemeentelijke website: BuitenBeter beproefd in Borsele

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.